Hjem > H > Hvordan Skrive Referanseliste?

Hvordan skrive referanseliste?

Listen ordnes alfabetisk på første forfatters etternavn. Bruk fullt forfatternavn, men bruk initialer for fornavn når det er ukjent. Opp til ti forfattere: alle navn tas med i listen. Bruk kursiv på boktittel, navn på tidsskrift, navn på konferanse.

Les mer

Og et annet spørsmål, hvordan referere til kunnskapsdepartementet?

APA offentlege kjelder

  1. I TEKSTEN:
  2. I LITTERATURLISTA: Kunnskapsdepartementet. ( 2017).
  3. I ENDNOTE: Legg inn som «Government Document». Fyll ut felta Author, Title, Year og URL.
  4. I TEKSTEN: (Falck-Pedersen & Iversen, 2017)
  5. I LITTERATURLISTA: Falck-Pedersen, T. & Iversen, A. B. (Red.).
  6. I ENDNOTE: Legg inn som «Edited book».
Angående dette, hvordan referere til en nettside uten forfatter? Format: [referansenr] Institusjon. «Tittel.» Nettside. Hentet fra: URL (Lastet ned: Lesedato).

Og et annet spørsmål, hvordan referere til helsedirektoratet?

Merknad: Dersom det ikke er oppgitt personlig forfatter, oppgir du institusjon/organisasjon som forfatter.

  1. Eks.: Vinther 2016.
  2. Eks.: Helsedirektoratet 2016.
  3. Eks.: Nasjonalbiblioteket u. å.
Hvordan lage innrykk referanseliste? Hengende innrykk i Word:

Bruk hurtigkommandoen Ctrl+T. For å få vanlig avsnittsjustering igjen, bruk Ctrl+Shift+T. Du kan bruke hurtigkommandoen i det du begynner på litteraturlista, eller markere teksten i litteraturlista og bruke kommandoen i etterkant.

Og et annet spørsmål, hvordan skrive referanser jobb?

Når du skriver opp referanser på CV-en, bør du nevne referansen med navn og etternavn. I tillegg oppgir du navnet på bedriften og stillingen som gjelder for referansen. Hvordan sitere lk20? Læreplanverket for Kunnskapsløftet 2020. Læreplanen i bygg- og anleggsteknikk er fastsatt av Utdanningsdirektoratet i 2020. Da skriver du referansen slik: Utdanningsdirektoratet (2020).

Også, hvordan kildehenvisning?

Det skal stå i parentes, i rekkefølge: forfatter, årstall og evt sidetall, og skal atskilles med komma. Ved direkte sitat skal du alltid oppgi forfatter, år og sidetall i teksten. I tillegg skal dette oppgis i en referanseliste. Tilsvarende, hvordan referere til arbeidsmiljøloven? I TEKSTEN:

(Arbeidsmiljøloven, 2005, § 2-2). Eg viser her til arbeidsmiljøloven (2005, § 2-2). Oppgi korttittel og årstal til den opprinnelege lova. Opplysningar om korttittel finst under kvar lov i Lovdata.

Hvordan referere til en nettside?

Nettside

  1. I TEKSTEN:
  2. I LITTERATURLISTA: Merk deg at tittelen på nettsider ikkje skal skrivast i kursiv. Nettside med personleg forfattar: Ellingsen, B. (
  3. I ENDNOTE: Vel «Web page». Fyll ut felt for Author, Year, Title, Last update date (fyllast inn dersom publiseringssdato er oppgitt i tillegg til publiseringsår), evt.

By Cyril

Hvordan skrive kilde til en nettside? :: Hvor viktig er kildehenvisning?
Nyttige lenker