Hjem > H > Hvordan Gjengi Kilder?

Hvordan gjengi kilder?

kilder

Da er det nok med følgende opplysninger:

  1. Forfatterens navn (etternavn er nok)
  2. Året teksten ble gitt ut.
  3. Sidetall (I tekster hentet fra nettet skal du bare oppgi forfatterens etternavn og årstallet i selve teksten.)

Les mer

Også, hvordan henvise til en henvisning?

Standardformen for henvisning er parenteshenvisning: (Forfatter, År). Eksempel: «Gjennomsnittstall …» (Aanesland & Holm, 2002, s. 84). I en narrativ henvisning bruker du forfatternavnet i teksten og henviser til årstallet i parentes umiddelbart etter forfatternavnet. Når skal man henvise til kilder? En stor del av det du skriver vil være basert på andre forfatteres ideer, teorier, data, funn etc. Når du bruker andres arbeid i ditt eget, må du alltid oppgi hvor du har hentet informasjonen fra. Det er ikke nødvendig å oppgi kilde hvis du skriver noe som er allment kjent og akseptert.

Ta dette i betraktning, hvordan skrive kilder uten forfatter?

Format: [referansenr] Institusjon. «Tittel.» Nettside. Hentet fra: URL (Lastet ned: Lesedato). Eks. Tilsvarende, hvordan gjengi sitater? Et sitat er en ordrett gjengivelse av noe en annen har skrevet eller sagt. Er sitatet på opp til tre linjer, skal det stå i anførselstegn. Er det lengre, skal det stå som eget avsnitt og med innrykk. Ved både kort og langt sitat skal referanse gis.

Hvordan føre kilder i løpende tekst?

Referanser i teksten. I teksten plasserer du referansene dine i parenteser, med etternavn på forfatteren(e), årstall og eventuelt sidetall, slik: (Fangen 2010: 72). Forfatteren er her Fangen, årstallet 2010 er det årstallet denne utgaven av boka ble gitt ut, og sidetallet referansen viser til er 72. Hvordan henvise til konvensjoner? Konvensjonar

  1. KJELDA I TEKSTEN. Format: (Ansvarleg organisasjon, år, artikkelnr) Eksempel:
  2. KJELDA I LITTERATURLISTA. Format: Ansvarleg organisasjon. ( År).
  3. KJELDA I TEKSTEN. Format: (Korttittel på konvensjonen, år, artikkelnr)
  4. KJELDA I LITTERATURLISTA. Format: Korttittel på konvensjonen. (

Også, hvordan referere uten sidetall?

sidetallhenvisesidetall

henvise til:

  1. avsnittsnummer dersom dette finnes.
  2. kapittel eller underkapittel.
  3. paragraf, artikkel, tabell eller liknende.
Hvilken Referansestil? Det finnes mange ulike måter å henvise fra kilden brukt i teksten til referanselisten. Dette kan for eksempel være stiler som i teksten oppgir forfatter og årstall, fotnoter eller et nummer for referansen. Hvilken stil du skal bruke er avhengig av faget du studerer.

Tilsvarende, hva er forskjellen mellom primærkilder og sekundærkilder?

Innenfor kildekritikk snakker vi gjerne om primærkilder og sekundærkilder. Hvis kilden du henviser til er basert på forfatterens egne tanker og forskning regnes det som en primærkilde. Hvis du velger å henvise til det forfatteren har tolket ut fra en annen kilde vil det regnes som en sekundærkilde.

By Ormond Bartamian

Hvor viktig er kildehenvisning? :: Hvordan skrive kilde uten forfatter?
Nyttige lenker