Hjem > H > Hvordan Kan Jeg Bli Bosatt I Norge?

Hvordan kan jeg bli bosatt i Norge?

Dette er kravene som må oppfylles for å bli registrert som bosatt i Folkeregisteret

  1. Du må møte opp personlig for å melde innflytting.
  2. Du er ikke registrert som bosatt hvis du har et d-nummer.
  3. Du må ha til hensikt å oppholde deg her i mer enn seks måneder.

Les mer

Hvor skal man være folkeregistrert?

- Folkeregisterloven har utfyllende regler om hvor man skal ha registrert adresse. Essensen er at du skal ha registrert adresse der du har det reelle hjemmet ditt. Og så finnes det en del unntak for studenter og pendlere. Man kan også spørre hvordan bevise adresse? Du kan verifisere din adresse ved å laste opp en av følgende dokumenter:

  1. Offisielt brev fra din bank (korrespondanse, bankutskrift, kredittkortregninger, osv).
  2. Offisielt brev fra kommune, fylkeskommune eller stat.
  3. Regning tilknyttet husholdningen - Dette kan være regning på strøm, kloakk, bredbånd, eller fasttelefon.

Når er du bosatt i Norge?

Skattemessig bosted ved innflytting til Norge

Oppholder du deg i Norge i mer enn 183 dager i en tolvmånedersperiode, blir du skattemessig bosatt i Norge. Det samme gjelder om du oppholder deg i Norge i mer enn 270 dager i løpet av en trettiseksmånedersperiode.
Hva menes med bosatt i Norge? Som bosatt i Norge regnes den som oppholder seg i Norge, når oppholdet er ment å vare eller har vart minst 12 måneder. En person som flytter til Norge, regnes som bosatt fra innreisedatoen. Det er et vilkår for medlemskap at vedkommende har lovlig opphold i Norge.

Kan hvem som helst flytte til Norge?

Hvis du er statsborger i et annet nordisk land, har du rett til å flytte til Norge for å bo, jobbe og studere. Du trenger ikke å søke om oppholdstillatelse eller lignende. Hvis du er statsborger i et annet EU/EØS-land kan du fritt reise inn i Norge og oppholde deg i landet i en periode på inntil tre måneder. Kan jeg ha to Bostedsadresser? Du kan ikke ha flere folkeregistrerte bostedsadresser, men du kan legge til en postadresse uten at det endrer din folkeregistrerte bostedsadresse. Postadressen blir da brukt av Skatteetaten og de fleste andre statlige myndigheter.

Deretter, hva regnes som fast bopel?

En bopel er tilholdsstedet, eller boligadressen til en person. Bopelen vil normalt være personens postadresse og besøksadresse, og være registrert i folkeregisteret. Juridisk har en persons bopel betydning i saker rundt retter og plikter som stemmerett, verneplikt, skatteplikt eller statsborgerrett. Du kan også spørre kan ektepar ha forskjellig folkeregistrert adresse? Svar: I utgangspunktet er det ingenting i veien for at dere kan bo på forskjellige adresser. Ekteskapet som institutt bygger likevel på en forutsetning om at dere bor sammen. Det gjøres derfor oppmerksom på at hver av dere vil ha rett til å ta ut øyeblikkelig skilsmisse dersom samlivet har vært avbrutt i minst to år.

Så, hvordan bevise at man bor i norge?

En bostedattest dokumenterer hvor du bor og hvor lenge du har bodd der. I tillegg dokumenterer attesten hvor lenge du har bodd i Norge, og i nåværende kommune. Hvis du har d-nummer, eller ikke er bosatt i Norge, kan du ikke bestille bostedsattest.

By Ietta Bartosch

Hvordan bli Boreoperatør? :: Hva er respekt i et forhold?
Nyttige lenker