Hjem > H > Hvor Stor Andel Av Norge Bruker Nynorsk?

Hvor stor andel av Norge bruker nynorsk?

nynorskandelen

FylkeNorge
Skolekretser%Nynorsk18,82 %
EleverTotalt634 674
Bokmål554 010
Nynorsk73 493
12 kolonner til

Les mer

Hvor mange vil fjerne nynorsk?

Hvis elevene hadde fått velge, så hadde over 95 prosent stemt for å fjerne nynorsken. Over 600 norsklærere ved 93 skoler har undertegnet et skriv om å fjerne nynorskkarakteren i skolen. Om flertallet hadde bestemt, hadde nynorsk vært ut av skolen for lenge siden. Dessuten, hvor mange prosent i norge snakker nynorsk? Mellom 10 og 15 prosent av norske språkbrukere har nynorsk som skriftlig målform, målt etter antall elever i videregående skole.

Hvor mange nynorskbrukere i Norge?

Noen statistikk over nynorskbrukere finnes ikke, men tallet blir alminnelig antatt å ligge mellom 10 og 15 prosent. Angående dette, hvem slipper nynorsk? Du har rett til fritak fra karakter i norsk sidemål om du på grunn av sykdom, funksjonshemming eller dysfunksjon har problemer med å greie begge målformene. Fritaket gjelder også elever med samisk, finsk, tegnspråk eller elever med særskilt norskopplæring.

Hvor mange har nynorsk som hovedmål 2021?

Statistikken Elevar i grunnskolen viser at det totalt er 634 674 elevar som går på barne- og ungdomskolen per oktober 2021. Av desse har 73 493 elevar nynorsk som hovudmål, medan 554 010 elevar har bokmål som hovudmål. Kan man slippe nynorsk? Hei! Elever som har, eller har hatt rett på grunnleggende norskopplæring, kan ha rett på fritak for vurdering med karakter i sidemål (nynorsk i ditt tilfell). Elever som strever faglig av ulike dokumenterte grunner, kan også ha en gyldig grunn for å søke fritak.

Hvor mange prosent i Norge snakker bokmål?

Bokmål er en av to offisielle målformer av norsk skriftspråk, hvorav den andre er nynorsk. I skrift benyttes bokmål av anslagsvis 90 % av befolkningen i Norge. Og et annet spørsmål, hva er antall på nynorsk?

BokmålNynorsk
antakelsemeining, tru; godtaking
antalltal (på), mengd, kor mange
antatt(t.d. kostnad) pårekna
antydenemna, ymta om

Man kan også spørre hvor kommer det norske språket fra?

Norsk har utviklet seg fra det felles skandinaviske språket urnordisk som ble brukt i perioden 200 til 500. Skriftlige kilder av urnordisk finner vi i runeinskripsjoner. Urnordisk må ha vært gjensidig forståelig med de vestgermanske språkene, som blant annet engelsk, tysk og nederlandsk har utviklet seg fra.

By Haerr

Når var det offisielt to norske skriftspråk? :: Hva er fordelen med QLED TV?
Nyttige lenker