Hjem > H > Hvor Bør Man Ha Sparepengene?

Hvor bør man ha sparepengene?

Dersom du vet at du vil trenge pengene de nærmeste tre årene, er det lurt å ha sparepengene på konto hvor renten er forutsigbar. Dersom du sparer for lengre frem i tid, bør du imidlertid sette pengene dine i fond hvor du får mulighet til å ta del i avkastningen i aksje- og rentemarkedene.

Les mer

Angående dette, hva er lurt å gjøre med sparepengene?

Sparepenger bør ikke stå på konto altfor lenge

- Er det et kortsiktig sparemål bør du ikke ta noe særlig risiko med pengene. Men, husk at penger på konto i dag går ned i verdi fordi prisen på varer og tjenester er høyere enn den renten du får, så du bør ikke la de stå der altfor lenge, presiserer Sandmæl.
Er sparing i fond trygt? Fondssparing i aksjefond er en langsiktig spareform som passer ypperlig når du skal spare i minimum fem år, for eksempel til barna eller til pensjonstilværelsen. - Sparer du i over fem år vil sparingen være rimelig trygg, selv om det er i aksjefond.

Følgelig, hvem gir best innskuddsrente?

#BankInnskuddsrente (5%
1INSTABANK ASA1,17%
2Nordax Bank AB1,17%
3MYBANK ASA1,16%
4Næringsbanken ASA1,15%
Dessuten, hvordan blir rentes rente i fond? – Du får ikke renter på midler i fond og aksjefond, men du får avkastning på avkastningen. Dette kalles også rentes rente-effekt, fordi effekten er den samme, forklarer spareekspert Jo Ellefsen i DNB. – Det er tiden som hjelper deg.

Angående dette, hvordan investere 500 000?

Dersom du skal investere hele eller deler av de 500 000 i fond og/eller aksjer anbefaler vi deg å benytte en aksjesparekonto. Dette er en egen konto som er svært gunstig i forhold til skatt. Normalt må du nemlig skatte på gevinsten fra fond og aksjer hver gang du realiserer gevinsten. Hvordan investere 10 000? Hvordan investere 10 000 kr?

  1. Sett 10 000 kr på en bufferkonto. En bufferkonto er noe alle bør ha uansett hvor man er i sin økonomiske reise. Pengene bør være lett tilgjengelig på en vanlig sparekonto.
  2. Betal ned all dyr gjeld. En måte å tenke på rente på lån er å sammenligne det med avkastning på investeringer.

Hvor mye av sparepengene i fond?

Utsetter fondssparing for lenge

Starter du når du er 25 år må du sette av 5000 kr i måneden. Starter du når du er 35 år må du sette av nærmere 10 000 kr i måneden. Starter du når du er 45 år må du sette av over 20 000 kr i måneden.
I forhold til dette, kan man miste alle pengene i fond? I teorien, ja. Men har du pengene plassert i et bredt, globalt aksjefond, betyr det at alle selskapene som fondet har plassert penger i, går konkurs samtidig. Har noe slikt skjedd, har du nok helt andre bekymringer enn fondene dine. Da er det ragnarok også på andre måter enn i det finansielle.

Kan man tape penger på fond?

Kan jeg tape penger på å spare i fond? Det er en viss risiko forbundet med fond og aksjer, men du kan selv velge hvor stor risiko du vil ta for sparepengene dine. Som regel vil høyere risiko gi deg mulighet til bedre avkastning.

By Fuhrman

Hva lønner det seg å investere i? :: Hvordan kaste gamle mobiler?
Nyttige lenker