Hjem > H > Hva Lønner Det Seg Å Investere I?

Hva lønner det seg å investere i?

Å investere handler om å få pengene dine til å jobbe for deg. Eiendom, aksjer og fond er godt egnet for investering. Bankkonto derimot, er ingen investering. Rentene du får på sparekonto er for tiden lavere enn prisveksten på varer og tjenester, noe som betyr at penger på konto taper seg litt i verdi over tid.

Les mer

Hvem har høyest sparerente?

BankEffektiv renteHøyeste sparebeløp
Bulder Bank1,25 %Ubegrenset
Nordax Bank1,17 %5 000 000 kr
Avida Finans1,17 %950 000 kr
Næringsbanken1,15 %2 000 000 kr
Hvem har høyest rente på sparekonto? Av disse er det Nordax Bank og Instabank som har den høyeste renten med 1,17 prosent. Deretter ser du at det ligger flere banker som perler på en snor. Fra 500.000 kroner har Høland & Setskog Sparebank den høyeste renten med 1,20 prosent.

Hvordan regne ut renters rente?

Låner du 100 000 kroner og den årlige renten er 9 %, betaler du (100 000 kroner x 0,9) = 9 000 kroner i renter. Etter et år har du i eksempelet over lånt 100 000 kroner + renter på 9 000 kroner. Du skylder dermed nå 109 000 kroner. Så, hva er forskjellen på rente og rentefot? Renten oppgis i prosent, og kalles rentefot eller rentesats. Ofte skrives renten som X % p.a. (pro anno), for eksempel 5 % p.a. dersom renten er 5. Hvis man låner 100 kr og renten er 5 %, så er det 5 kr man betaler i renter og etter et år skylder man da 105 kroner.

Hvordan fungerer et annuitetslån?

Med et annuitetslån betaler du samme beløp hver måned gjennom hele lånets løpetid, gitt at renten er uforandret. Etter hvert som du betaler ned på lånet, blir renteandelen mindre og avdragsdelen høyere. Med et serielån betaler du mindre hver måned etter hvert som du betaler ned på lånet. Tilsvarende, hvordan få penger til å vokse fort? Vi gir deg 9 sikre metoder som får pengene til å vokse.

  1. 1 – Sett deg mål og lag en plan for pengene dine.
  2. 2 – Hold deg unna dyr gjeld.
  3. 3 – Reduser utgiftene dine.
  4. 4 – Sette opp fast sparing.
  5. 5 – Plasser sparepengene der du får god avkastning.
  6. 6 – Vær konsekvent, tålmodig og utholdende.
  7. 7 – Følg med på nettoverdien din.

Du kan også spørre hvor mye bør man investere i aksjer?

En måte å tenke på hvor mye man skal investere, er å gjøre store investeringer i enkelttilfeller. Forutsetningen for at man bør investere alle sine 50 000 kr på én gang er at du tror at aksjekursen er lavt priset i forhold til hva selskapet presterer eller kommer til å prestere. Angående dette, hva skjer med fond når renta går opp? Dersom pengemarkedsrenten øker, vil fondet få en høyere løpende rente til forfall (høyere avkastning til andelseierene). En renteøkning vil altså snarere være positivt for et rentefond med flytende rente.

Hva gir best avkastning?

Aksjefond har høyest risiko, og kan gi høyere avkastning enn andre plasseringer. Over tid har det vist seg at aksjefond har gitt høyere avkastning enn bankinnskudd eller i de øvrige fondstypene. Risikoen er høy, særlig innenfor ett enkelt år (over tid utjevner risikoen seg).

By Osmund Rothermich

Hvordan slå av tofaktorautentisering på iPhone? :: Hvor bør man ha sparepengene?
Nyttige lenker