Hjem > H > Hvor Mye Kan Man Tjene Som 14 Åring?

Hvor mye kan man tjene som 14 åring?

Fra det året du fyller 13 år, skal du ha skattekort eller frikort hvis du tjener egne penger som ikke regnes som "skattefrie småjobber". Et frikort er et skattekort som viser at arbeidsgiver ikke skal trekke skatt. Du kan ha frikort hvis du tjener 60 000 kroner eller mindre i løpet av året.

Les mer

Hvor mange timer kan en 14 åring jobbe?

På skolefrie dager kan du arbeide opp til 7 timer i døgnet. I skoleferier som varer i minst en uke, kan du arbeide opptil 7 timer i døgnet og 35 timer i uken. Arbeidstilsynet kan gi tillatelse til at du kan arbeide utover 2 timer i døgnet og 12 timer i uken ved kulturelt eller lignende arbeid. Hva bør være med i en ansettelseskontrakt? Arbeidsavtalen skal gi en beskrivelse av arbeidet. Alternativt kan arbeidsavtalen opplyse om arbeidstakerens tittel, stilling eller arbeidskategori. ev. avtale om særlig arbeidstidsordning etter reglene om redusert arbeidstid, fleksibel arbeidstid osv.

Kan en 13 åring jobbe?

Når man er mellom 13 og 15 år så kan man ta lettere arbeid, som lagerarbeid, rydde- og pakkearbeid eller vareopptelling i butikk. Så lenge jobben ikke går utover når du skal være på skolen, eller er farlig for deg, så kan du i prinsippet søke jobber hvor som helst. Hva er tillatt minstealder for å arbeide etter arbeidsmiljøloven? Dersom du er under 15 år, eller er skolepliktig, er det krav om skriftleg samtykke frå foreldre eller andre føresette før du kan begynne i arbeid. Det er arbeidsgivaren din som skal ha samtykket. Ungdom over 15 år kan ha arbeid som ikkje er til skade for sikkerheita, helsa, utviklinga eller skolegangen deira.

Hva er minstelønn for en 15 åring?

Det er ikke lovbestemt minstelønn for dem under 16 år i serveringsbransjen. Men så snart du fyller 16 år har du etter loven rett på 110,33 kroner per time. Det er høyere satser for de som er 17, 18 og 20 år og oppover. Hvor mye kan man jobbe ved siden av skole? Lånekassen har en inntektsgrense på 182 575 kroner, som betyr at du vil få redusert stipend hvis du overskrider denne grensen.

Hvor mange timer i uka kan en 15 åring jobbe?

15 - 18 år og ikke skolepliktig

Arbeidstiden kan ikke være mer enn åtte timer i døgnet og 40 timer i uken. Du skal ha fri mellom 23.00 og 06.00. Arbeid mellom 21.00 og 23.00 er nattarbeid, og er kun tillatt på visse vilkår.
Hvordan få jobb som 12 åring? Du bør eventuelt spørre folk der du bor om de trenger hjelp i hagen, med gressklipping, med å male, vaske, handle inn varer, passe hunden mens naboen er på ferie, sitte barnevakt eller andre ting. Du kan fortelle venner og familie at du ønsker å tjene noen kroner, eller henge opp lapper i nabolaget for å få oppdrag.

Man kan også spørre hvorfor er det viktig med arbeidskontrakt?

Arbeidsavtalen er viktig fordi den utgjør fundamentet i arbeidsforholdet. At man har rett på arbeidsoppgaver og et vern mot oppsigelse er for mange en viktig garanti i arbeidslivet. Videre inneholder avtalen blant annet reguleringer om når og hvor du skal jobbe og hvor mye du skal tjene.

By Schmeltzer

Kan arbeidsgiver endre kontrakt? :: Hvor mye kan du Vippse?
Nyttige lenker