Hjem > K > Kan Arbeidsgiver Endre Kontrakt?

Kan arbeidsgiver endre kontrakt?

Kan arbeidsgiver endre arbeidsavtalen? Arbeidsgiver er lovpålagt å endre arbeidstakers kontrakt ved eventuelle endringer i arbeidsforholdet. Dersom partene er enige om ny lønn eller at arbeidstaker skal ha en ny stilling, må dette inn i arbeidsavtalen. Det kan for eksempel gjøres som et vedlegg til arbeidskontrakten.

Les mer

Hva menes med spilleregler i arbeidslivet?

I arbeidslivet i Norge er det en rekke lover og regler som gjelder, uansett hvilken jobb man har. Noen regler er bestemt av arbeidsgiveren, andre av myndighetene. Alle arbeidstakere kan selv være med på å bestemme hvordan de vil ha det på jobben. Og et annet spørsmål, når er arbeidsuka? Vanlige arbeidsdager er fra mandag til fredag. I Norge er én arbeidsuke maksimalt 40 timer etter loven, men nede i 37,5 timer eller mindre gjennom tariffavtale eller lokale avtaler mellom organisasjoner og arbeidsgivere.

Hvor mye tjener en 13 åring i timen?

AlderTimesats 01.01. - Alder
16 år123 kroner16 år
15 år107 kroner15 år
14 år94 kroner14 år
13 år84 kroner13 år
Derav, hvordan skaffe seg jobb som 13 åring? Når du har fylt 13 år kan du utføre lett arbeid som f. eks avisbud, kontor- eller butikkarbeid. Det kreves skriftlig samtykke fra foreldre/foresatte før du kan begynne å jobbe. Har du fylt 15 år kan du jobbe, så lenge det ikke er til skade for din sikkerhet, helse eller utvikling.

Hva er Arbeidstilsynets oppgaver i arbeidslivet?

Arbeidstilsynet fører tilsyn med at private og offentlige virksomheter følger kravene etter blant annet arbeidsmiljøloven og allmenngjøringsloven. Tilsynet arbeider også med å avdekke og bekjempe arbeidslivskriminalitet. Blant direktoratets oppgaver er å være sekretariat for Rikslønnsnemnda og Tariffnemnda. Hva betyr barn i skolepliktig alder? Grunnskolen er en gratis, obligatorisk skolegang for barn i alderen 6–16 år. Også asylsøkere og andre som kommer til Norge med ønske om å bosette seg her kan ha rett og plikt til opplæring. Det er kommunen som har ansvaret for grunnskoleopplæringen. Opplæringen er gratis, og eleven får nødvendige læremidler på skolen.

Ta dette i betraktning, hvor gammel må man være for å jobbe på mcdonalds?

Sannsynligvis ikke - på sidene til McDonalds står det at de fleste restaurantene deres ansetter ungdom som minimum har fylt 16 år. Hva er timelønn for ungdom? Er du under 16 år bør du i 2021 ha en timelønn på minst kr. 128,37. Er du mellom 16 og 18 år bør timelønnen i 2021 være minst kr. 144,42.

Hva er normal lønn for ungdom?

16 år: Minst 114,08 kroner per time. 17 år: 123,58 kroner. 18 år: 137,84 kroner. Begynnerlønn over 20 år, eller over 18 år etter fire måneders praksis: Minst 175,47 kroner per time.

By Vedetta Osterback

Hvor mye penger får man per view på YouTube? :: Hvor mye kan man tjene som 14 åring?
Nyttige lenker