Hjem > H > Hvor I Norge Er Det Korallrev?

Hvor i Norge er det korallrev?

Korallene koloniserte områdene våre etter den siste istiden, og nå finnes de fra svenskekysten til og med Finnmark, i fjordene og kystnære havstrøk og på kontinentalsokkelen og -skråningen ned til ca. 400 m. Den grunneste forekomsten finner vi i Trondheimsfjorden på 39 m.

Les mer

Hva lever i korallrev?

Det består av 400 forskjellige koraller, 1500 arter fisk og 4000 arter bløtdyr. Blant annet kan man finne seks av verdens syv arter av havskilpadder her. Muslinger, snegler, ormer, haier og fugler oppholder seg også der. Det er fisker og planter i alle regnbuens farger. Angående dette, hvor gammel er great barrier reef? Great Barrier Reef er verdens største korallrev og verdens største struktur laget av levende organismer. Omfatter rundt 300 øyer. Ligger ved østkysten av Australia i delstaten Queensland og strekker seg rundt 2600 kilometer. Det meste av revet er 2 millioner år gammelt, men deler er så gammelt som 18 millioner år.

Deretter, hvordan formerer korallrev seg?

Koralldyr minner om en slags manet og kan formere seg på flere måter. De kan lage egg som utvikler seg til små larver og fester seg på revet, ifølge Store norske leksikon. Der vokser de videre til polypper og voksne koraller. Hvor lang er The Great Barrier Reef? The Great Barrier Reef, eller Australias store barriererev, er knyttet til fastlandet. Størrelsen er enorm, og dekker et område på 348 000 kvadratkilometer. Lengst sør starter revet nær den sørlige vendekrets, og strekker seg nesten 2300 kilometer nordover til Torresstredet sør for Ny-Guinea.

Tilsvarende, hvem fant the great barrier reef?

En stor del av revet er beskyttet av Great Barrier Reef Marine Park. Den første britiske oppdageren som fant revet var James Cook, som oppdaget det da han gikk på grunn 11. juni 1770. Dessuten, hva er biohermer? Mens det er nesten like mange arter av dypvannskoraller som grunne arter, utvikler bare noen få dypvannsarter tradisjonelle rev. I stedet danner de aggregasjoner som kalles lapper, banker, biohermer , massiver, kratt eller lunder.

Angående dette, hva er spesielt med norske korallrev?

Det er registrert flere enn 800 arter som lever på korallrevene i Norge. Det er funne korallrev langs hele kysten fra Viken til Troms og Finnmark, med unntak av langs sørlandskysten og helt øst i Finnmark. Polyppene bor i kalkskjelettene som danner korallrev. Dette er viktige leveområder for blant annet små krepsdyr.

By Brita

Hvordan vise batterinivå på iPhone? :: Hva skjer hvis korallrevene forsvinner?
Nyttige lenker