Hjem > H > Hvor Kommer Bensinen I Norge Fra?

Hvor kommer bensinen i Norge fra?

Råoljen kommer hovedsakelig fra Nordsjøen. Det er ExxonMobil i Norge som driver raffineriet.

Les mer

Også, hvor produseres bensin?

Operative raffinerier

Mongstad-raffineriet 40 km nord for Bergen blir drevet av Equinor. Raffineriet er det største i Norge og har en årskapasitet på ca. 12 millioner tonn råolje. Raffineriet ble satt i drift 1975 med store utbygginger på slutten av 1980-tallet.
Hvordan blir olje til bensin? Raffinering av råolje er egentlig en destillasjonsprosess. I et destillasjonstårn skilles komponentene med forskjellige kokepunkt fra hverandre. Oljen går ved oppvarming over til gass som fortettes igjen ved forskjellige temperaturer til blant annet bensin, parafin, diesel, fyringsoljer, koks eller svovel.

Folk spør også hva får vi fra råolje?

Raffinering av råolje foregår gjennom destillasjon. Ulike deler av oljen skilles fra hverandre på grunn av ulike koke- og kondenseringstemperaturer. Produkter av oljeraffinering er blant annet bensin, diesel, asfaltbase, parafin og flydrivstoff. Hvilket drivstoff bruker bilen? Er du usikker på hvilket drivstoff bilen din bruker eller hvilken miljøklasse ditt kjøretøy er i, kan du sjekke det på tjenesten Kjøretøyopplysninger på Statens vegvesen sine nettsider. Kjører du derimot bil som er registrert i utlandet må du selv registrere drivstofftype eller miljøklasse via våre nettsider.

Er det etanol i 98 oktan?

I tillegg til å være etanolfritt er V-Power Nitro+ også 98-oktan. Det er også viktig for bilhobbymiljøet. – For gamle biler er det ikke så viktig med 98-oktan, men på nye entusiastbiler ønsker man å fylle 98. Og et annet spørsmål, hvordan lages diesel og bensin? Når man raffinerer råoljen får man ut hvite produkter som gass, bensin, jet-fuel, diesel, gass-olje, og deretter mørke oljer som tungoljer og til slutt bitumen som man bruker i for eksempel asfalt.

Hva er lettest av bensin og diesel?

Diesel er generelt lettere å fremstille enn bensin, noe som er en forklaring på at diesel normalt er billigere. Diesel har en tetthet (egenvekt) på ca. 0,84 kg/l. Tilsvarende, er 95 bensin? I Norge selges bensinen ut fra RON, en 95 oktan bensin betyr at bensinen har et oktantall på minst 95 RON. Hvis en motor kjøres på bensin med for lavt oktantall, kan bensindampen i forbrenningskammeret selvantenne av komprimeringsvarmen istedenfor av gnisten fra tennpluggen. Dette kalles tenningsbank eller motorbank.

Hva er destillasjon av olje?

Destillasjon. Den første og viktigste behandlingen av råolje i et oljeraffineri skjer ved destillasjon, som foregår i spesielle fraksjoneringstårn hvor varme tilføres ved hjelp av oljebrennere. Råoljen blir atskilt i fraksjoner eller kutt etter komponentenes kokepunkt.

By Sybille

Hvordan olje og gass blir til? :: Er norsk et minoritetsspråk?
Nyttige lenker