‘Uvanlig trafikk’ Google-meldinger forklart

Du er på datamaskinen din som jobber med å utføre Google-søk, og du ser følgende feil:

Uvanlig trafikk fra datanettverket

Alternativt kan du se denne meldingen:

Systemene våre har oppdaget uvanlig trafikk fra datanettverket ditt.

Hva skjer? Disse feilene dukker opp når Google oppdager at søk blir sendt fra nettverket ditt automatisk. Det mistenker at disse søkene er automatiserte og kan være arbeidet til en ondsinnet bot, dataprogram, automatisert tjeneste eller søkeskrape.

Web / Michela Buttignol

Ikke vær redd. Å få denne feilen betyr ikke at Google spionerer på deg og overvåker søkene eller nettverksaktiviteten din. Det betyr ikke nødvendigvis at du har et virus, spesielt hvis du kjører antivirusprogramvare.

Det er ingen langsiktig innvirkning på systemet eller nettverket fra disse "uvanlige trafikk" -feilene, og det er ofte en rask og enkel løsning.


Hvorfor feilen "Uvanlig trafikk" oppstår

Det er noen få scenarier som kan utløse denne feilmeldingen fra Google.

Søker for raskt

Det er mulig du søkte for mange ting for raskt, og Google markerte disse søkene som automatiserte.

Du var koblet til en VPN

Mange brukere får denne feilen fordi de bruker en VPN-tilkobling. Dette er en vanlig forekomst.

Network Connection

Hvis nettverket ditt bruker en delt offentlig IP-adresse, for eksempel en offentlig proxy-server, kan Google ha utløst meldingen basert på trafikk fra andres enheter. I tillegg kan denne feilen utløses hvis flere personer i nettverket ditt søkte samtidig.

Automatisert søkeverktøy

Hvis du med vilje kjørte et automatisert søkeverktøy, kan Google markere dette som mistenkt.

nett~~POS=TRUNC leseren~~POS=HEADCOMP

Hvis du har lagt til tredjepartsutvidelser i nettleseren din, kan dette også utløse Googles "uvanlige trafikk" -feil.

Ondsinnet innhold

Selv om det er lite sannsynlig, er det mulig at noen bruker nettverket ditt til skjemmende formål, eller at et virus har gått forbi systemet ditt. På samme måte kan en ukjent bakgrunnsprosess kjøre og sende uønskede data.

 Hong Li / Getty Images


Hva du skal gjøre for å stoppe feilen

Å komme forbi denne feilen er sannsynligvis en enkel prosess, og løsningen avhenger av hva som forårsaket feilen i utgangspunktet.

Utfør CAPTCHA

Hvis du vet at du utførte høyfrekvente Google-søk, er denne feilmeldingen normal. Google vil presentere en CAPTCHA-kode på skjermen som du kan fylle ut. Forsikre Google om at du er en ekte person og at du ikke misbruker nettverket, og fortsett å søke.

Vent med å gjøre mer manuelle Google-søk i noen minutter for å utvide gapet for at det oppstår en annen "uvanlig trafikk" -feil.

Koble fra VPN

Hvis du brukte en VPN-tilkobling da du mottok feilen, kan du prøve å koble fra VPN-en for å se om det løser problemet. VPN-er utløser ofte disse feilene, så du må kanskje deaktivere VPN-en din for å fortsette å jobbe.

Tilbakestill nettleser

Hvis tredjepartsutvidelser eller nettleserproblemer forårsaket feilen, tilbakestiller du nettleseren din for å komme tilbake til standardkonfigurasjonen. Start datamaskinen på nytt når dette er gjort. Det kan også hende du må slå av noen nettleserutvidelser, for eksempel en søkeskrape.

Skann etter og rydd opp skadelig programvare

Hvis du mistenker at det er en virusinfeksjon, ikke nøl med å kjøre en malware-skanning for å bli kvitt den. Kjør Chrome Cleanup Tool for å sikre at du ikke har noen av de ondsinnede programmene Google ser etter.

Hvis ingen av disse løsningene fungerer, tilbyr Google mer hjelp og forklaring om feilen "uvanlig trafikk".


Legg igjen en kommentar