Slik sletter du en tjeneste i Windows 7, Vista eller XP

Malware installerer ofte seg selv som en Windows-tjeneste for å laste inn når Windows starter. Dette lar skadelig programvare kjøre og kontrollere utpekte funksjoner uten å kreve brukerinteraksjon. Noen ganger fjerner antivirusprogramvare skadelig programvare, men etterlater tjenesteinnstillingene. Enten du rydder opp etter en antivirusfjerning eller prøver å fjerne skadelig programvare manuelt, kan det hjelpe å vite hvordan du sletter en tjeneste.

Instruksjonene i denne artikkelen gjelder Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista og Windows XP.

Fra januar 2020 støtter ikke Microsoft lenger Windows 7. Vi anbefaler at du oppgraderer til Windows 10 for å fortsette å motta sikkerhetsoppdateringer og teknisk støtte.


Slett tjenesten du mistenker inneholder programvare

Prosessen med å slette en tjeneste du mistenker at ble brukt til å infisere datamaskinen din med skadelig programvare, er lik i alle versjoner av Windows.

  1. Åpne kontrollpanelet.

  2. I Windows 10 eller Windows 8 velger du System og sikkerhet > Administrative verktøy > Tjenester .

    Windows 7 og Vista Brukere velg Systemer og vedlikehold > Administrative verktøy > Tjenester.

    XP brukerne velger Ytelse og vedlikehold > Administrative verktøy > Tjenester.

  3. Finn tjenesten du vil slette, høyreklikk på tjenestenavnet og velg Eiendommer. Dialogboksen Egenskaper for den tjenesten åpnes.

  4. Hvis tjenesten fortsatt kjører, velger du Stopp. Merk tjenestenavnet, høyreklikk og velg Kopier. Dette kopierer tjenestenavnet til utklippstavlen. Klikk OK for å lukke dialogboksen Egenskaper.

  5. Åpne en ledetekst som administrator.

  6. typen sc slett. Høyreklikk deretter og velg Pasta for å angi tjenestenavnet. Hvis tjenestenavnet inneholder mellomrom, må du sette anførselstegn rundt navnet. Eksempler uten og med et mellomrom i navnet er:

    • sc slett SERVICENAME
    • sc slett "SERVICE NAME"

  7. Press Enter for å utføre kommandoen og slette tjenesten. For å avslutte ledeteksten, skriv inn avslutte og trykk Enter.


Legg igjen en kommentar