Slik løser du D3dx10_43.dll mangler eller ikke er funnet feil

D3dx10_43.dll-problemer er forårsaket på en eller annen måte av et problem med Microsoft DirectX.

DLL-filen d3dx10_43 er en av mange filer som finnes i DirectX-programvaresamlingen. Siden DirectX brukes av de fleste Windows-baserte spill og avanserte grafikkprogrammer, vises d3dx10_43.dll-feil vanligvis bare når du bruker disse programmene.

Ethvert av Microsofts operativsystemer siden Windows 98 kan påvirkes av d3dx10_43.dll og andre DirectX-problemer. Dette inkluderer Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista, Windows XP og Windows 2000.


D3dx10_43.dll feil

Det er mange måter d3dx10_43.dll feil kan vises på PCen. Her er flere av de vanligste spesifikke d3dx10_43.dll feilmeldingene du kan se:

  • D3dx10_43.DLL ikke funnet
  • Filen d3dx10_43.dll mangler
  • Filen d3dx10_43.dll ikke funnet
  • D3dx10_43.dll ikke funnet. Hvis du installerer på nytt, kan det hjelpe.

D3dx10_43.dll feil vises vanligvis når et spill eller et annet program starter. Imidlertid er DLL feil ikke bare begrenset til den tiden; de kan oppstå når som helst når d3dx10_43 DLL-filen er nødvendig, som når du prøver å utføre en bestemt handling i programmet, når programmet prøver å oppdatere, eller når du nærmer deg slutten av å bruke programvaren og er i ferd med å stenge den.

Feilmeldingen d3dx10_43.dll kan gjelde for ethvert program som bruker Microsoft DirectX, men det er oftest forbundet med videospill. Total War: ARENA, Arma 3, World of Tanks og DC Universe Online (DCUO) er noen få eksempler på videospill som har vært kjent for å vise en feilmelding d3dx10_43.dll, enten etter at du har valgt Play-knappen eller når spillet er først prøver å åpne.


Slik løser du D3dx10_43.dll feil

Ikke last ned d3dx10_43.dll DLL-filen enkeltvis fra noe "DLL nedlastingsside." Det er flere grunner til at nedlasting av DLL-filer fra disse nettstedene aldri er en god idé. Hvis du allerede har lastet ned d3dx10_43.dll, kan du fjerne den fra hvor du legger den og fortsette med disse trinnene.


  1. Start datamaskinen på nytt hvis du ikke har gjort det ennå.

    Feilen d3dx10_43.dll kan være en feil, og en enkel omstart kan fjerne den helt. Omstart er faktisk en vanlig metode for å fikse mange datamaskinproblemer.


  2. Installer den nyeste versjonen av Microsoft DirectX. Sjansen er stor for at oppgradering til den nyeste versjonen av DirectX vil fikse feilen d3dx10_43.dll ikke funnet.

    Det samme DirectX-installasjonsprogrammet fungerer med alle versjoner av Windows, inkludert Windows 10, 8, 7, Vista, XP og mer. Den erstatter alle manglende DirectX 11-, DirectX 10- eller DirectX 9-filer.

    Microsoft slipper ofte oppdateringer til DirectX uten å oppdatere versjonsnummer eller bokstav, så sørg for å installere den nyeste versjonen selv om versjonen din er teknisk den samme.

  3. Forutsatt at den nyeste DirectX-versjonen fra Microsoft ikke løser d3dx10_43.dll-feilen du mottar, se etter et DirectX-installasjonsprogram på spill- eller applikasjons-DVD eller CD. Vanligvis, hvis et spill eller et annet program bruker DirectX, vil programvareutviklerne ta med en kopi av DirectX på installasjonsplaten.

    Noen ganger, men ikke ofte, passer DirectX-versjonen på platen bedre for programmet enn den siste versjonen som er tilgjengelig online.


  4. Avinstaller spillet eller programvaren og installer det på nytt. Noe kan ha skjedd med filene i programmet som fungerer med d3dx10_43.dll, og en ominstallering kan gjøre susen.

    Noen ganger er en fullstendig avinstallering ved hjelp av et program for avinstalleringsverktøy den beste måten å kvitte seg med alle rester av et program, slik at du får større sjanse for en vellykket installering på nytt.


  5. Gjenopprett d3dx10_43.dll-filen fra den nyeste DirectX-programvarepakken. Hvis feilsøkingstrinnene ovenfor ikke har fungert for å løse d3dx10_43.dll-feilen, kan du prøve å trekke ut d3dx10_43.dll individuelt fra den nedlastbare pakken for DirectX.


  6. Oppdater driverne for skjermkortet. Selv om det ikke er den vanligste løsningen, kan oppdatering av driverne for skjermkortet på datamaskinen i noen situasjoner rette opp dette DirectX-problemet.


Legg igjen en kommentar