Slik legger du til Safari-bokmerker på iPad

Safari-nettleseren på iPad-en din støtter bokmerker, slik at du raskt kan gå tilbake til favorittnettstedene dine. Du kan lage Safari-bokmerker når du vil, eller fjerne gamle bokmerker for å rote nettleseren din.

Bokmerker på iPad gjøres direkte fra Safari-appen, og du kan gjøre det på få sekunder fra hvilken som helst webside. Når du har laget et Safari-bokmerke, kan du få tilgang til det fra lokalmenyen for bokmerker eller fra en ny fane.

Skjermbildene i trinnene nedenfor er av Safari i iOS 12, men de skriftlige trinnene skal også fungere for andre versjoner av iOS, inkludert iOS 13.

Bokmerker fungerer i både vanlig modus og privat nettlesingsmodus, men bokmerkene du oppretter under en privat surfesesjon, lagres sammen med sidene som er lagret i normal modus. Det er med andre ord ikke et eget område for private bokmerker.

Flotte Safari-alternativer for nettlesing på iPad


Hvordan bokmerke et nettsted i Safari

Nøkkelen til å lagre et nettsted som et bokmerke i Safari er delingsknappen.

  1. Gå til websiden du vil legge til bokmerker i Safari.

  2. Trykk på delingsknappen til høyre for adresselinjen øverst i Safari, og velg Legg til bokmerke.

    Hvis du ikke ser adresselinjen eller delingsknappen øverst i Safari, blar du helt til toppen av siden. Dette viser automatisk hele menyen.

  3. Endre navnet på bokmerket hvis du vil, ellers kan du beholde det som standard, automatisk generert navn.

    Du kan også bruke denne tiden til å velge en annen bokmerkemappe. For å lage en ny nå, trykk på mappen som er oppført under OPPMØTE og velg deretter Ny mappe. For å lage flere mapper etter hverandre, se veiledningen lenger nede på denne siden.

  4. Velg Spar for å lage Safari-bokmerket.

Kan du ikke legge til bokmerker i Safari på iPad? Få det løst


Hvordan finne Safari-bokmerkene dine

Bokmerkene du lager i Safari lagres i Favoritter mappen som standard, som du får tilgang til ved å velge bokmerkknappen (representert med et åpent bokikon) til venstre for adressefeltet.

En annen måte å få tilgang til bokmerker på iPad er å åpne en ny nettleserfane med plusstegnet øverst til høyre i appen. I den nye fanen er en liste over nettsteder i Favoritter mappe samt et sidepanel av alle dine andre tilpassede bokmerkemapper.

Bokmerker du har lagt til på startskjermen, er bare ikoner på startskjermen, som ligner på andre apper. Du kan til og med flytte dem rundt som andre apper også.


Slik legger du til et Safari-bokmerke på iPad-startskjermen

Bokmerker kan også legges til direkte på startskjermen, slik at du kan åpne dem umiddelbart uten å måtte starte Safari først. Når du trykker på et bokmerke på startskjermen, åpnes det umiddelbart i Safari.

For å gjøre dette, trykk på delingsknappen på høyre side av adresselinjen og velg Legg til på Hjem-skjerm. Navngi bokmerket hva du vil, og trykk deretter på Legg.

Hvordan legge til egendefinerte bokmerkemapper i Safari

Standardmappen for bokmerker på din iPad heter Favoritter, men du kan også organisere de lagrede sidene i andre mapper.

  1. Velg bokmerkeknappen (ikonet for åpen bok) øverst til venstre i Safari. Hvis du ikke ser denne menyen, blar du helt til toppen av siden.

  2. Trykk på på bokmerkefanen Rediger på bunnen.

  3. Plukke ut Ny mappe.

  4. Gi mappen mappen noe minneverdig.

    Hvis du allerede har opprettet andre mapper, kan du rede en mappe i en annen ved å velge den andre mappen på dette tidspunktet.

  5. Pek Ferdig på tastaturet for å lagre mappen, og deretter Ferdig nok en gang fra bokmerker menyen.

Du kan nå trykke på bokmerkeknappen for å slå den av og gå tilbake til websiden.

Hvordan slette eller redigere Safari-bokmerker på iPad

Det er lite sannsynlig at hvert bokmerke du noen gang oppretter, vil forbli for alltid. Kanskje du har funnet ut at du ikke bruker den så ofte som du trodde du ville gjort, eller kanskje er ikke nettstedet lenger online. Du kan når som helst redigere eller slette disse bokmerkene.

Bare åpne bokmerkemenyen og trykk på Rediger for å se en rød minus-knapp som du kan bruke til å slette mapper du har laget eller bokmerker du har opprettet. Trykk på Delete å bekrefte.

For å redigere et bokmerke eller mappenavn, følg de samme trinnene, men velg selve elementet i stedet for det røde ikonet, og gjør deretter navnendringen etter eget ønske.


Legg igjen en kommentar