Slik avinstallerer du Sophos fra din Mac eller PC

Sophos er et fullverdig antivirus- og cybersikkerhetsprodukt for både Mac og PC. Men hvis du vil ha noe annet eller abonnementet ditt er utløpt, og du erstatter det, må du avinstallere Sophos før du installerer et annet antivirusprogram.

Hvis du avinstallerer Sophos, må du huske at det er viktig å ha noen form for antivirusprogramvare på systemet til enhver tid (selv på Mac-er). Hvis du er i markedet for et annet antivirusprogram, er det flere flotte å se på.


Hvordan fjerne Sophos på Mac

Etter installasjon gir Sophos et Sophos Antivirus-fjerningsverktøy du bør kjøre for å fjerne Sophos fra systemet ditt. Ikke bare dra programmet til Mac-papirkurven, da dette ikke fjerner applikasjonen helt fra enheten.

Hvis du vil avinstallere Sophos, bruker du verktøyet for fjerning av Sophos Antivirus. Den finnes i applikasjonsmappen din.

 1. For å unngå konflikter, slå av andre antivirusprogramvareprodukter som kjører på systemet ditt.

 2. Gå til Programmer-mappen og dobbeltklikk fjerne Sophos Home.app for å starte fjerningsprosessen.

 3. Når du blir bedt om å fortsette avinstallasjonen, klikker du Fortsett. Du blir også bedt om å oppgi administratorpassordet.

 4. Sophos skal nå fjernes fra datamaskinen din.

  Selv om Sophos er avinstallert, kan det være resterende filer på datamaskinen din. For å kvitte deg med disse filene helt, kan du bruke et produkt som App Cleaner & Uninstaller, som lar deg fjerne disse restene fra systemet ditt.


Hvordan fjerne Sophos på Windows

 1. For å unngå konflikter, slå av andre antivirusprogramvareprodukter som kjører på systemet ditt.

 2. Søk etter "kontrollpanel" ved hjelp av Windows-søk, og velg deretter kontroll Panel app til høyre for å åpne den.

 3. Plukke ut Avinstaller et program.

 4. I listen over programmer, bla nedover og dobbeltklikk deretter på Sophos-programmet for å starte avinstallasjonen.

 5. Plukke ut Ja når du blir bedt om å avinstallere programmet. På det neste skjermbildet velger du Avinstaller for å fjerne Sophos helt fra datamaskinen.

 6. Sophos skal nå fjernes fra datamaskinen din. Start datamaskinen på nytt for å fullføre avinstallasjonsprosessen.

  Selv om Sophos er avinstallert, kan det være resterende filer eller registernøkler på datamaskinen din. For å kvitte deg med disse filene helt, kan du bruke en tredjepartsapp designet for dette formålet.


Sophos vil ikke avinstallere

Avinstallering av Sophos er vanligvis en grei prosess. Hvis du får problemer, se feilsøkingslisten nedenfor.

 1. Lukk alle åpne applikasjoner før du avinstallerer prosessen, inkludert andre antivirusprodukter som kan kjøres på systemet ditt.

 2. Forsikre deg om at du er logget på som bruker med administratorrettigheter på datamaskinen du prøver å avinstallere Sophos fra.

 3. Hvis du får feilmeldinger som avinstallerer Sophos på Windows, kan du se feilsøkingstrinnene for Sophos Home for Windows for mer informasjon. For problem med avinstallering av Mac, se feilsøkingstrinn for Sophos Home for Mac (kun for avanserte brukere).

 4. Hvis du fortsetter å støte på problemer med å avinstallere Sophos, kan du kontakte Sophos support for å få hjelp. Du kan ringe dem, starte en livechat eller sende inn en supportbillett for å få hjelp.


Legg igjen en kommentar