Macs viftekontroll: hva det er og hvordan det fungerer

Macs Fan Control er en verktøyapp som overvåker temperaturen og viftehastigheten til en Mac. Appen stopper ikke der. Det gir også overvåkingsfunksjoner og muligheten til å kontrollere viftehastigheten til ønsket turtall.

Hva vi liker

  • Brukervennlig grensesnitt.

  • Velg en temperatursensor for å ta kontroll over en vifte.

  • Still inn en statisk viftehastighet, eller la appen bruke en sensor til å kontrollere vifteens turtall.

  • Det er gratis.

Det vi ikke liker

  • Angir ikke hvilke sensorer som er tilknyttet hvilke vifter. Det er mulig å velge en sensor for å kontrollere en vifte som ikke har noe å gjøre med den spesifikke viften.

  • Mangler et automatisk varslingssystem.


Hva er Macs viftekontroll?

Macs Fan Control gir noe som bare Apple-utviklere hadde tidligere: muligheten til å kontrollere hvordan en Macs kjølevifter utfører. Dette er ikke noe som skal tas lett på. Feil bruk av denne appen (eller lignende apper) kan forårsake skade på en Mac.

Apple brukte avansert termisk modellering for å komme med kjøleprofilene som ble brukt i viftehåndteringssystemene sine. Macs Fan Control kan erstatte den leverte Apple-profilen med en du oppretter. Den er mer rettet mot middels til avanserte Mac-brukere enn nybegynnere. Det betyr ikke at hvis du er nybegynner, bør du ikke bruke den, bare at du skal være forsiktig med den.

Coyote Moon, Inc.


Hvorfor bruke Macs viftekontroll?

Det er to primære grunner til å lage en tilpasset fanprofil:

  • Du byttet ut en komponent i din Mac (for eksempel stasjoner eller grafikkort), og de gamle temperatursensorene ble skadet eller måler ikke lenger temperaturen riktig. Bruk Macs Fan Control for å sette en viftehastighetsgrense for å forhindre at en vifte svinger utover det som er nødvendig.
  • Mac-en din brukes i et spesielt støysensitivt miljø (for eksempel et lydstudio). Selv om du normalt kan bruke standard viftekontroll, er det noen få korte perioder hvor du må dempe Mac-en din ved å forhindre at fansen spinner utover en forhåndsinnstilt grense.

Du trenger ikke å bruke viftehastighetsreguleringsfunksjonen til Macs Fan Control for å sette pris på dette verktøyet. Du kan bruke appen til å overvåke temperatursensorene på din Mac, og hastigheten til den tilhørende viften i RPM (revolusjoner per minutt).


Brukergrensesnitt

Uansett hvordan du bruker denne appen, er kontrollene og utformingen enkel å bruke og navigere. Hovedvinduet bruker to ruter. Den første viser fansen på din Mac og viftehastigheten. Det er også en kontrollseksjon der du kan opprette tilpassede innstillinger for hver vifte. Den andre ruten viser temperaturen til hver termosensor i Mac-en. Dette ryddige og enkle grensesnittet viser relevant informasjon du trenger med et øyeblikk.

For å ta kontroll over en vifte, klikk på Custom -knappen ved siden av ønsket vifte for å vise viftekontrollpanelet. Du kan deretter velge hvordan du skal kontrollere viften:

  • Konstant turtall: Du angir RPM manuelt. Viften spinner med ønsket hastighet uavhengig av temperatur eller sensorverdier.
  • Sensorbasert verdi: Du velger sensoren du vil bruke. Deretter definerer du den lave endetemperaturen der viftehastigheten vil øke og den høye endetemperaturen der viften er satt til maks. RPM.

For å gå tilbake til standardinnstillingene for en bestemt vifte, velg Auto knapp.


Menylinje

Macs Fan Control kan også vises i menylinjen. Menylinjen viser en oversikt over en valgt sensortemperatur og en valgt viftehastighet. Du kan også velge å bruke et svart-hvitt-ikon eller et fargeikon for Macs Fan Control-menylinjeelementet.

Manglende funksjon

Den ene funksjonen som kan legges til er muligheten til å legge til terskelhendelser som vil generere varsler og endre fargene på menylinjen for å få oppmerksomhet.

Macs Fan Control er tilgjengelig for alle typer Mac-maskiner, inkludert MacBooks og iMac-maskiner. Appen er også tilgjengelig i en Windows-versjon for de som bruker Boot Camp til å kjøre et Windows-miljø på en Mac.

Hvis du trenger et ekstra nivå av kontroll over Macens kjøleevner eller vil se hvor varmt Mac-en din blir, kan Macs Fan Control være appen du trenger.


Legg igjen en kommentar