Løs D3dcompiler_43.dll ikke funnet eller mangler feil

D3dcompiler_43.dll-problemer er forårsaket på en eller annen måte av et problem med Microsoft DirectX.

D3dcompiler_43.dll-filen er en av mange filer i DirectX-programvaresamlingen. Siden DirectX brukes av de fleste Windows-baserte spill og avanserte grafikkprogrammer, vises d3dcompiler_43.dll feil vanligvis bare når du bruker disse programmene.

Det er mange måter d3dcompiler_43.dll feil kan vises på PCen, men dette er noen av de vanligste spesifikke meldingene du kan se:

D3dcompiler_43.DLL ikke funnet
Filen d3dcompiler_43.dll mangler
Filen d3dcompiler_43.dll ikke funnet
D3dcompiler_43.dll ikke funnet. Hvis du installerer på nytt, kan det hjelpe

Feilen d3dcompiler_43.dll kan vises når spillet eller programvaren startes eller på et tidspunkt under installasjonen når DirectX-komponenter prøver å oppdatere.

Feilmeldingen d3dcompiler_43.dll kan gjelde for ethvert program som bruker Microsoft DirectX, som AutoDesk 3ds Max, MonoGame og andre, men det er ofte forbundet med videospill. 

"Grand Theft Auto", "Chivalry: Medieval Warfare," "Sniper: Ghost Shooter," "Far Cry Primal," "Battlefield," "Need for Speed," "MechWarrior Online (MWO)," og "The Elder Scrolls Online : Morrowind "er bare noen få eksempler på videospill som har vært kjent for å kaste en d3dcompiler_43.dll feilmelding.

Ethvert av Microsofts operativsystemer siden Windows 98 kan påvirkes av d3dcompiler_43.dll og andre DirectX-problemer. Dette inkluderer Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista, Windows XP og Windows 2000.


Slik løser du D3dcompiler_43.dll feil

Ikke last ned d3dcompiler_43.dll DLL-filen individuelt fra noe "DLL nedlastingsside". Det er flere grunner til at nedlasting av DLL-filer fra disse nettstedene aldri er en god idé.

Hvis du allerede har lastet ned d3dcompiler_43.dll fra et av disse DLL-nedlastingssidene, kan du fjerne det fra hvor du legger det og fortsette med disse trinnene.

  1. Start datamaskinen på nytt hvis du ikke har gjort det ennå. Feilen d3dcompiler_43.dll kan være en feil, og siden omstart er en vanlig løsning for mange datamaskinproblemer, kan det fjerne denne DLL-feilen fullstendig.

  2. Installer den nyeste versjonen av Microsoft DirectX. Sjansen er at oppgradering til den nyeste versjonen av DirectX vil fikse feilen "d3dcompiler_43.dll ikke funnet", men hvis ikke, prøv DirectX sluttbrukerkjøring (juni 2010) i stedet.

    Microsoft slipper ofte oppdateringer til DirectX uten å oppdatere versjonsnummer eller bokstav, så sørg for å installere den nyeste versjonen selv om versjonen din er teknisk den samme. Det samme DirectX-installasjonsprogrammet fungerer med alle versjoner av Windows, inkludert Windows 10, 8, 7, Vista, XP og mer. Den erstatter alle manglende DirectX 11-, DirectX 10- eller DirectX 9-filer.

  3. Forutsatt at den nyeste DirectX-versjonen fra Microsoft ikke løser d3dcompiler_43.dll-feilen du mottar, se etter et DirectX-installasjonsprogram på spill- eller applikasjons-DVD eller CD. Vanligvis, hvis et spill eller et annet program bruker DirectX, vil programvareutviklerne ta med en kopi av DirectX på installasjonsplaten. Noen ganger, men ikke ofte, passer DirectX-versjonen på platen bedre for programmet enn den nyeste versjonen som er tilgjengelig online.

  4. Avinstaller spillet eller programvaren og installer det på nytt. Noe kan ha skjedd med filene i programmet som fungerer med d3dcompiler_43.dll, og en ominstallering kan gjøre susen.

    Hvis dette ikke fungerer, er det mulig at ikke alle programfilene faktisk ble slettet, eller at noen registeroppføringer relatert til DLL-filen forble, og det er det som forårsaker feilen selv etter installering av programvaren. Prøv på nytt med et gratis avinstalleringsverktøy og se om det ikke korrigerer d3dcompiler_43.dll feilmelding.

  5. Gjenopprett d3dcompiler_43.dll-filen fra den nyeste DirectX-programvarepakken. Hvis feilsøkingstrinnene ovenfor ikke har fungert for å løse d3dcompiler_43.dll feilen, kan du prøve å trekke ut d3dcompiler_43 DLL-filen individuelt fra den nedlastbare pakken for DirectX.

  6. Oppdater driverne for skjermkortet. Selv om det ikke er den vanligste løsningen, kan oppdatering av driverne for skjermkortet på datamaskinen i noen situasjoner rette opp dette DirectX-problemet.


Legg igjen en kommentar