Hvordan sette opp og bruke iCloud nøkkelring

iCloud nøkkelring er Apples første parts passordbehandling som brukes på Mac og iOS-enheter som iPhone. Dette verktøyet lagrer påloggingsinformasjon for nettsteder og apper, slik at brukere kan få tilgang til disse tjenestene raskere i fremtiden uten å måtte oppgi kontoinformasjon manuelt hver gang.

iCloud nøkkelring er bare tilgjengelig på smarte enheter som kjører minst iOS 8.4.1 eller Mac-maskiner med OS X Yosemite 10.10.5 eller nyere installert.


Er iCloud nøkkelring trygt?

All brukerinformasjon lagres på enheten og på iCloud-servere via end-to-end-kryptering, som beskytter den og forhindrer selv Apple-teknikere i å få tilgang til den mens den blir lastet opp eller lagret på datasentrene. Denne ekstra sikkerheten er mulig på grunn av en unik privat nøkkel som er knyttet til maskinvaren og enhetens passord.

Mens brukernavn og passord for kontoen din generelt anses å være sikret i iCloud nøkkelring, og tjenesten kan øke hastigheten på tilgangen din til nettsteder og apper, er det viktig å huske at når denne tjenesten er aktivert, vil de fleste nettsteder logge deg på automatisk.

Dette kan være bra for deg og produktiviteten din, men det betyr også at alle andre som bruker enheten din med samme konto, får tilgang til de samme nettstedene og appene også. På grunn av dette kan det være lurt å begrense iCloud på noen tjenester og manuelt logge på gammeldags måte.


Hva er iCloud-nøkkelring, Apple-nøkkelring og iOS-nøkkelring?

Det offisielle navnet som brukes til Apple-passordbehandleren er iCloud nøkkelring, selv om noen mennesker og online ressurser tilfeldigvis refererer til det som Apple nøkkelring, iOS nøkkelring eller til og med bare nøkkelring. Noen innstillinger i iOS og macOS refererer også til iCloud nøkkelring som nøkkelring.

Det er ingen nøkkelring-app, da tjenesten er en del av Apples moderne operativsystemer på Mac-datamaskiner og på selskapets smarte enheter som iPhone og iPad. Hvis du bruker en nøkkelring-app, er det sannsynligvis en annen tjeneste.


Slik slår du på iCloud-nøkkelring

iCloud nøkkelring vil sannsynligvis allerede være aktivert på Apple-enheten din, men hvis den er slått av, kan du bruke disse trinnene for å slå den på igjen. Omvendt kan du også bruke disse instruksjonene for å slå av iCloud nøkkelring.

Trinnene for å aktivere iCloud nøkkelring er nesten identiske for Mac- og iPhone-brukere.

  1. Åpne på iPhone innstillinger. På Mac klikker du på eple logo> system~~POS=TRUNC.

  2. Trykk på Apple ID eller navnet ditt.

    Hvis Mac-en din kjører Mojave eller tidligere, kan du hoppe til neste trinn.

  3. Pek iCloud > nøkkelring.

  4. Trykk på bryteren eller boksen ved siden av iCloud nøkkelring for å slå på passordbehandling.


Hvordan finne lagrede passord på Mac og iPhone

Metoden for hvordan du ser passord på Mac og iPhone er veldig like.

Finn lagrede passord på Mac

For å finne passord på Mac, åpne Safari, klikk Preferanser > passord, velg deretter nettstedet du trenger passordet fra.

Finn lagret passord på iPhone

Trykk på for å finne nettstedspassord på en iPhone innstillinger > Passord og kontoer > Nettsteds- og apppassord, og trykk deretter på navnet på nettstedet.

Fra dette skjermbildet kan du trykke Rediger eller nettstedets navn for å tilbakestille passord for nøkkelring eller slette dem helt.

Hvis du ikke ser nettstedet du vil ha i denne listen, er det mulig at du manuelt valgte å ikke lagre påloggingsinformasjonen når du først besøkte nettstedet. Du kan også ha brukt en annen passordbehandling-app eller en annen nettleser som kunne ha lagret dataene i sine egne innstillinger.

Har du glemt passord og brukernavn for nøkkelring? Denne informasjonen kan også være nyttig hvis du trenger å angi en påloggingsinformasjon for kontoen på en enhet som ikke støtter iCloud nøkkelring, ettersom du kan se det individuelle brukernavnet og passordet ved å trykke på hvert nettstednavn fra listen.

Hva er nøkkelring passord?

Hvis iPhone eller Mac noen gang ber deg om et nøkkelringpassord, er det sannsynlig at de trenger deg for å angi Apple-ID-en din på nytt. Apple-ID-en din er den samme kontoen som brukes til å kjøpe apper fra App Store og media på iTunes.

Hvis dette ikke fungerer på en Mac, kan det hende du må oppgi passordet du har konfigurert for selve datamaskinen. Dette kan være annerledes enn Apple-ID-en din og brukes til å forhindre at andre logger på når du slår på Mac-en.


Legg igjen en kommentar