Hvordan sette opp en Facebook-konto og sikre profilen din

Facebook er verdens største sosiale nettverk, med milliarder aktive brukere. Enten du er ny på Facebook eller ønsker å pusse opp profilen din, er det flere tidslinjefunksjoner og personverninnstillinger tilgjengelig.

Hvis du registrerer deg for en ny Facebook-konto, må du oppgi et gyldig telefonnummer. Facebook sender en bekreftelseskode til deg via tekstmelding, som du må skrive inn på Facebook for å fullføre påmeldingsprosessen. Du kan ha flere Facebook-kontoer tilknyttet det samme telefonnummeret.

Du kan sette opp profiltidslinjen din både fra nettet og fra Facebook-appene for iOS og Android. Følgende instruksjoner inkluderer trinn for begge, ved hjelp av skjermbilder fra iOS-appversjonen.

Android-appbrukere burde være i stand til å følge med uten problemer, selv om det kan være noen små forskjeller. For eksempel, mens hovedmenyen har de samme alternativene på begge appene, på iOS, er den nederst på skjermen, og på Android er den øverst.


Hvordan legge til et Facebook-profilbilde

  1. Logg inn på Facebook.

  2. Naviger til profilen din ved å velge navnet ditt på nettet eller trykke på profilikon i app-menyen.

  3. Klikk eller trykk på stort rundt profilbilde å laste opp en.

    På nettet vises et vindu der du kan velge + Last opp bilde for å velge en bildefil fra datamaskinen. I appen glir en meny opp der du kan trykke Velg Profilbilde eller Video for å velge et bilde fra enheten.

    Hvis du bruker appen, må du kanskje velge Tillat tilgang for å la Facebook få tilgang til enhetens bilder.

  4. Plukke ut bildet du vil bruke og hvis du vil, trykk på Rediger knapp for å beskjære eller legge til rammer for å tilpasse utseendet. Så slå Spar.

    Velg Lag midlertidig knappen for å gjøre dette bildet til profilbildet ditt i bare en time, en dag, en uke eller en tilpasset tidsramme.

  5. Velg det nye profilbildet ditt fra profilen din for å se det (du må trykke på Se profilbilde på appen). Klikk eller trykk deretter på globus ikonet under navnet ditt for å tilpasse synligheten. Du kan velge venner, Venner unntatt ..., venner av venner eller Spesifikke venner.


Hvordan legge til et Facebook-omslagsbilde

  1. Bruk markøren til profilen din på nettet for å sveve over øverst til høyre og velg Legg til / oppdater forsidebilde. Trykk på i appen Rediger nederst til høyre i forsidefotoområdet.

  2. Velg på nettet Last opp bilde fra rullegardinlisten for å velge en bildefil fra datamaskinen din. Trykk på i appen Velg Profilbilde eller Video fra menyen som glir opp.

    Hvis du ikke har et bilde til forsidebildet ditt, kan du klikke eller trykke på Velg Kunstverk for å se Facebooks forsidebildebibliotek. Du kan også velge Lag collage å kombinere flere av bildene dine i ett.

  3. Bruk markøren (web) eller fingeren (app) til dra bildet opp eller ned i forsidefotoområdet for å sentrere det slik du vil. Så slå Lagre endringer.

    Det ideelle Facebook-omslagsbildet bør være 820 x 312 piksler for visning på en stasjonær datamaskin, og 640 x 360 piksler for visning i mobilappen.

  4. Du kan ikke tilpasse synligheten til forsidebildene dine fordi forsidebilder alltid er offentlige. Så bruk enten et bilde du ikke har noe imot å dele med verden, eller slett det. På nettet, gå til: Oppdater omslagsfoto > Ta vekk... > Bekrefte. Trykk på appen Rediger > tre prikker > Slett bilde.


Hvordan legge til profilinformasjon til en Facebook-konto

  1. Naviger til profilen din og velg Rediger profil.

  2. Klikk inne i Rediger Bio-feltet på nettet eller trykk Legg under Edit Bio i appen for å skrive ut en kort biografi som vises under navnet ditt på profilen din.

    Biografien din kan maksimalt inneholde 101 tegn.

  3. Hvis du bruker appen, trykker du på Rediger under Detaljer-delen for raskt å legge til informasjon som hvor du bor, din arbeidsplass, utdanning, hjemby, forholdsstatus og mer.

    Denne metoden er et raskere app-bare alternativ hvis du ikke vil gå helt til trinn seks.

  4. Gå til på nettet og i appen Rediger Utvalgt for å lage et miniatyrrutenett med opptil ni bilder.

  5. I appen kan du trykke på Legg under Sider du administrerer for å legge til eventuelle Facebook-sider der du har en administratorrolle.

    Dette alternativet ser ikke ut til å være tilgjengelig på nettversjonen.

  6. Trykk på på nettet og i appen Rediger Info-informasjonen din for å gå til Om-siden din og legge til informasjon for hver seksjon. Når du er lagt til, kan du bruke Rediger knapp (web) eller blyantikonet (app) for å tilpasse synligheten.


Sikre Facebook-kontoen din og administrer personvernet

  1. På nettet velger du nedpilen i øvre høyre hjørne etterfulgt av innstillinger fra rullegardinlisten. Velg appen på appen menyikon fra hovedmenyen, bla nedover listen og trykk på Innstillinger og personvern.

  2. Velg på nettet Sikkerhet og pålogging i venstre sidefelt for å sette opp tofaktorautentisering og ta flere sikkerhetsforholdsregler. Velg deretter Privatliv i venstre sidefelt for å angi synligheten for aktiviteten din og hvordan folk finner deg eller kontakter deg - ved å velge Rediger ved siden av hvert alternativ.

  3. Velg på appen innstillinger og trykk deretter på et av alternativene under Sikkerhetsdelen for å sikre kontoen din. Gjør det samme i Personvern-delen for å endre personvernet eller synligheten til viss informasjon.

Når du legger ut en statusoppdatering, klikker du eller klikker på synlighetsknapp i statusoppdateringskomponisten for å indikere hvem som kan se den. Hvis du ikke vil at den skal være offentlig, velger du venner, Venner unntatt ..., bare meg eller til og med en tilpasset venneliste.


Legg igjen en kommentar