Hvordan rippe CDer med Windows Media Player

Du kan kopiere, eller rippe, musikk fra en plate til datamaskinen din med en gratis CD-ripper. For Windows-brukere som har Windows Media Player innebygd, er det imidlertid veldig enkelt å kopiere musikk til datamaskinen. Når du har CDen du vil kopiere klar, vil Windows Media Player gjøre det meste av jobben for deg.

Instruksjonene i denne artikkelen gjelder Windows Media Player 12 på Windows 10, Windows 8 og Windows 7.


Hvordan rippe en CD ved hjelp av Windows Media Player

Hvis du vil rippe musikk med Windows Media Player, setter du inn platen, åpner WMP og velger Kopiere CD. Før du begynner å rippe prosedyren, foretrekker du imidlertid å gjøre noen endringer i hvordan programmet vil kopiere musikken.

  1. Sett platen inn i diskstasjonen. Hvis et alternativ for automatisk avspilling vises, ignorerer du det eller avslutter det.

  2. Åpne Windows Media Player. Enten søk etter den fra Start-menyen, eller skriv inn wmplayer-kommandoen i dialogboksen Kjør.

  3. Gå til mapper listen og velg musikkplaten.

    CD-en kan kalles Ukjent album eller noe annet, men uansett er det representert med et lite plateikon.

  4. Windows Media Player kan rippe CDen med standardinnstillinger eller velge Rip innstillinger for å endre hvordan CD-en kopieres til datamaskinen.

  5. Gå til Rip innstillinger > dannet for å velge et lydformat. De første flere er Windows Media Audio-formater, etterfulgt av MP3 og WAV. Velg formatet for den kopierte musikken.

  6. Gå til Rip innstillinger > Lydkvalitet for å velge en bestemt lydkvalitet for musikken. Alternativene varierer fra datamaskin til datamaskin, men kan variere fra 48 Kbps (som vil lage filer med den minste størrelsen) til så høyt som 192 Kbps (dette er den beste kvaliteten, men produserer de største filstørrelsene).

  7. Gå til Rip innstillinger > Flere alternativer for å finne andre innstillinger som kan justeres. Bruk disse innstillingene til å rippe CDer automatisk, ta ut platen etter CD-ripingen, endre hvor musikken blir kopiert på datamaskinen, og velg detaljene som skal inkluderes i filnavn.

    Før du starter CD-ripingen, må du stille inn Windows Media Player manuelt for automatisk å finne albuminfo online. Gå til venstre panel, høyreklikk på platen, og velg deretter Finn albuminfo.

  8. Når du er klar for at Windows Media Player skal kopiere musikken til datamaskinen din, velger du Kopiere CD.

  9. Knappen endres til Stopp rip. på Rip-status sporet som blir kopiert vil si ripping og de resterende sporene vil si Venter til de er ferdig kopiert, hvorpå statusen endres til Dratt til biblioteket. For å overvåke rippestatusen for hver sang, se fremdriftslinjen.

  10. Når hver sang er ferdig rippet, avslutter du Windows Media Player og skyver ut CD-en og bruker musikken som nå er lagret på datamaskinen.

    Hvis du ikke er sikker på hvilken mappe Windows Media Player kopierte musikken, velger du Rip innstillinger > Flere alternativer. Du finner stedet i Ripp musikk til dette stedet seksjon.

Hvis musikken ikke er i riktig format for dine behov, må du ikke rippe sangene på nytt. I stedet kjører du filene som må konverteres gjennom en gratis lydfilkonverterer.


Legg igjen en kommentar