Hvordan lage en Discord Server

Discord er en chat- og stemmetjeneste som opprinnelig ble opprettet for spillere å enkelt koble til og starte spill sammen. Men tjenesten har utviklet seg til en mer sosial plattform for venner å dele ut, chatte, ha taleanrop og mer. Det er enkelt (og gratis) å starte din egen Discord-server og sette opp Discord-serverregler. Vi viser deg hvordan.


Hvordan sette opp en Discord Server

Du kan konfigurere en Discord-server på hvilken som helst enhet — Windows, macOS, iOS, Android eller online på discord.com. Denne artikkelen vil vise deg hvordan du konfigurerer den ved hjelp av en Mac, men trinnene er like for alle plattformer, selv om plassering av knapper er litt forskjellig fra plattform til plattform. Du må først laste ned og installere Discord-appen og opprette en konto. Når det er gjort, er det bare å logge inn og da vil du kunne følge guiden vår nedenfor.

  1. Hvis du allerede har satt opp og logget på servere, finner du dem helt til venstre. Under det, klikk +.

    Hvis du er en splitter ny bruker av Discord, før du åpner appen for første gang, blir du ført med en gang til skjermen som vises i trinn 2.

  2. Klikk Lag en server.

  3. Skriv inn et navn på serveren, og klikk deretter Opprett.

  4. Klikk Invitere ved siden av eventuelle Discord-venner for å invitere dem til serveren. Nederst finner du en unik Discord-invitasjonslenke. Hvis vennene dine ikke allerede er i Discord, kan du kopiere den lenken og sende den til dem i en melding.

  5. Eventuelt kan du klikke Rediger inviter lenke, og du kan angi en annen utløpsdato for lenken, og også begrense antall ganger lenken kan brukes.

     Web / Adam Doud

Det er det! Du har nå opprettet en Discord-server, men du er ikke helt ferdig. Før vennene dine begynner å dukke opp og gjøre et rot av stedet, kan du tildele roller til forskjellige medlemmer av serveren.


Hvordan lage roller i uenighet

Roller i Discord er viktige for å sikre at du har en viss kontroll over serveren din. Du kan angi så mange typer roller du vil. Vanligvis finner du roller som administrator, moderator, medlem og andre sånne. Hver har sitt eget sett med tillatelser for handlinger de er tillatt og ikke tillatt å utføre.

  1. For å sette opp roller i Discord-serveren, høyreklikker du ikonet for serveren din i linjen til venstre.

    Du kan også komme inn på innstillinger ved å klikke på ikonet for serveren din og klikke nedpilen ved siden av servernavnet.

  2. Klikk Serverinnstillinger > Roller.

  3. Som standard har alle serverne en rolle som heter @ alle. Klikk på for å legge til en rolle + ved siden av Roller.

  4. En ny rolle vil bli opprettet. Endre navnet under Rollenavn. Derfra kan du endre tillatelser du vil ha for den nye rollen. Når du er ferdig, klikker du Lagre endringer nederst på skjermen.

    Discord tillater ikke at du lukker den nye rolleboksen før du har lagret navnet og tillatelsene dine.

Du kan sette opp flere roller og forskjellige tillatelser for hver rolle på denne måten. De @ alle rolle vil være standardrollen for nye medlemmer når de blir med på serveren.


Hvordan tildele roller til nye brukere

Når en ny bruker godtar invitasjonen din, blir de automatisk tildelt @ alle rolle. Du kan endre rollen deres rett fra listen over brukere til høyre.

  1. Klikk navnet på personen hvis rolle du vil endre.

  2. Klikk på + etter Ingen roller.

  3. Velg rollen du vil tildele.

Behandle roller i uenighet

Du kan bestemme deg på et tidspunkt at du administrerer brukerne for mye. Du kan enkelt slette roller du opprettet i Discord.

  1. Høyreklikk serverikonet til venstre.

  2. Klikk Serverinnstillinger > Roller.

  3. Klikk på rollen du vil slette, og bla helt til bunnen av skjermen. Klikk Delete.

    Du kan bare slette roller du opprettet. Roller opprettet av roboter kan ikke fjernes. Hvis sletteknappen mangler, ble rollen sannsynligvis opprettet av en bot.

Noen merknader om roller

Det er noen viktige ting å vite om roller i Discord. Brukere kan ha flere roller. For eksempel kan en bruker være moderator og administrator. Hver rolle kan gi forskjellige tillatelser, avhengig av hva du angir. Hvis en bruker ikke har tildelt noen roller, får de tillatelsene tildelt rollen @everyone.

Roller kan bare tildeles brukere én bruker om gangen. Hvis du fjerner en rolle som har 900 brukere, og deretter ombestemmer deg, må du tildele 900 brukere en om gangen. Bots kan hjelpe til med dette. Noen tjenester som integreres med Discord, som Patreon, bruker roboter for å automatisk tildele roller til brukere.


Legg igjen en kommentar