Hvordan kopiere en fil i Windows 10, 8, 7, Vista og XP

Det er mange, mange grunner til at du kanskje vil kopiere filer i Windows, spesielt hvis du prøver å løse et problem.

En filkopiering kan være nødvendig under et feilsøkingsprosessen hvis du for eksempel du har mistanke om en skadet eller mangler system fil. På den annen side vil du noen ganger kopiere en fil for å gi en sikkerhetskopi mens du gjør endringer i en viktig fil som kan ha en negativ innvirkning på systemet ditt.

Uansett årsak er filkopiprosessen en standardfunksjon for ethvert operativsystem, inkludert alle versjoner av Windows.


Hva betyr det å kopiere en fil?

En filkopi er nettopp det - en eksakt kopi eller et duplikat. Originalfilen blir ikke fjernet eller endret på noen måte. Kopiering av en fil er ganske enkelt å sette nøyaktig samme fil på et annet sted, igjen, uten å gjøre noen endringer i den opprinnelige.

Det kan være enkelt å forveksle en filkopi med en filklipp, som kopierer originalen akkurat som en vanlig kopi, men deretter sletter originalen når kopien er laget. Å kutte en fil er forskjellig fordi den faktisk flytter filen fra ett sted til et annet.


Hvordan kopiere en fil i Windows

En filkopi oppnås enklest fra Windows Utforsker, men det er noen andre måter du kan lage filkopier på (se delen helt nederst på denne siden).

Det er veldig, veldig lett å kopiere filer fra Windows Utforsker, uansett hvilket Windows operativsystem du bruker. Du kjenner kanskje Windows Utforsker som Min PC, Datamaskin, Filutforsker eller Min datamaskin, men det er alt det samme filadministrasjonsgrensesnittet.

Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista og Windows XP har alle litt forskjellige prosesser for kopiering av filer:

Se hvilken versjon av Windows har jeg? hvis du ikke er sikker på hvilken av disse versjonene av Windows som er installert på datamaskinen din.

Windows 10 og Windows 8

  1. Hvis du bruker Windows 10, velger du Start-knappen og velger deretter dokumenter fra venstre side. Det er den som ser ut som en fil.

    Windows 8-brukere kan søke etter denne PC fra startskjermen.

    Begge versjonene av Windows støtter også åpning av File Explorer eller Denne PCen med Windows-nøkkel+E hurtigtast.

  2. Finn mappen der filen ligger ved å dobbeltklikke på eventuelle mapper eller undermapper til du kommer til filen.

    Hvis filen din ligger på en annen harddisk enn den primære, klikker du eller klikker på denne PC fra venstre side av det åpne vinduet og deretter velge riktig harddisk. Hvis du ikke ser det alternativet, åpner du Utsikt menyen øverst i vinduet, velg Navigasjonsrute, og velg deretter Navigasjonsrute alternativet i den nye menyen.

    Hvis du får en tillatelser meldingen som sier at du må bekrefte tilgang til mappen, bare fortsette gjennom.

    Det er sannsynlig at filen din ligger dypt inne i flere mapper. For eksempel må du kanskje først åpne en ekstern harddisk eller plate, og deretter to eller flere undermapper før du kommer til filen du vil kopiere.

  3. Velg filen ved å klikke eller trykke på den en gang. Dette vil markere det.

    For å kopiere mer enn én fil samtidig fra den mappen, holder du nede Ctrl tasten og velg hver ekstra fil som skal kopieres. Nøyaktig samme prosess fungerer også for kopiering av mapper.

  4. Med filen (e) fremhevet fremhevet, får du tilgang til Hjem menyen øverst i vinduet og velg Kopier alternativet.

    Alt du nettopp har kopiert, er nå lagret på utklippstavlen, klar til å dupliseres andre steder.

  5. Naviger til mappen der filen skal kopieres til. Når du er der, åpner du mappen slik at du kan se eventuelle filer eller mapper som allerede finnes inne (den kan til og med være tom).

    Målmappen kan være hvor som helst; på en annen intern eller ekstern harddisk, DVD, i Bilder-mappen eller på skrivebordet, etc. Du kan til og med lukke ut av vinduet der du kopierte filen, og filen blir værende på utklippstavlen til du kopierer noe annet.

  6. Fra Hjem menyen øverst i målmappen, velg Pasta.

    Hvis du blir bedt om å bekrefte lime fordi mappen krever administratortillatelser for å lime inn filer, fortsett og oppgi det. Dette betyr bare at mappen anses som viktig av Windows, og at du bør være forsiktig når du legger til filer der.

  7. Hvis du valgte den samme mappen som har den opprinnelige filen, vil Windows enten automatisk lage en kopi, men vil legge til ordet "kopi" til slutten av filnavnet (like før filtypen) eller be deg om å enten erstatte / overskrive filer eller hopp over å kopiere dem.

Filen valgt fra trinn 3 blir nå kopiert til stedet du valgte i trinn 5. Husk at originalfilen fremdeles ligger der den var da du kopierte den. lagring av et nytt duplikat påvirket ikke originalen på noen måte.

Windows 7 og Windows Vista

  1. Klikk på Start knappen og deretter datamaskin.

  2. Finn harddisken, nettverksplasseringen eller lagringsenheten som originalfilen du vil kopiere, ligger på, og dobbeltklikk for å åpne innholdet på stasjonen.

    Hvis du planlegger å kopiere filer fra en nylig nedlasting fra internett, kan du sjekke nedlastingsmappen, dokumentbiblioteket og skrivebordsmappene for den nedlastede filen. Disse kan du finne i brukere mappe.

    Mange nedlastede filer kommer i et komprimert format som ZIP, så du må kanskje pakke ut filen for å finne den eller de individuelle filene du er ute etter.

  3. Fortsett å navigere ned gjennom stasjoner og mapper som er nødvendige til du finner filen du vil kopiere.

    Hvis du blir bedt om en melding som sier "Du har for øyeblikket ikke tillatelse til å få tilgang til denne mappen", velg Fortsett for å fortsette til mappen.

  4. Marker filen du vil kopiere, ved å velge den en gang. Ikke åpne filen.

    Vil du kopiere mer enn én fil (eller mappe)? Hold nede Ctrl tasten på tastaturet og velg hvilke filer og mapper du vil kopiere. Slipp Ctrl-tasten når du har fremhevet alle filene og mappene du vil kopiere. Alle de uthevede filene og mappene blir kopiert.

  5. Velg Organiser og deretter Kopier fra menyen øverst i mappevinduet.

    En kopi av filen er nå lagret i datamaskinens minne.

  6. Naviger til stedet du vil kopiere filen til. Når du har funnet mappen, klikker du på den en gang for å markere den.

    Bare for å gjenta, velger du destinasjonsmappen du vil at den kopierte filen skal inneholde. Du bør ikke klikke på noen filer. Filen du kopierer ligger allerede i PC-ens minne.

  7. Velg Organiser og deretter Pasta fra mappevinduets meny.

    Hvis du blir bedt om å gi administratortillatelser til å kopiere til mappen, velger du Fortsett. Dette betyr at mappen du kopierer til regnes som et system eller en annen viktig mappe av Windows 7.

    Hvis du limer inn filen i nøyaktig samme mappe der originalen finnes, vil Windows gi duplikatet nytt navn for å ha ordet "kopi" på slutten av filnavnet. Dette er fordi det ikke kan eksistere to filer i samme mappe med nøyaktig samme navn.

Filen du valgte i trinn 4 vil nå bli kopiert til mappen du valgte i trinn 6. Den opprinnelige filen blir liggende uendret, og en nøyaktig kopi blir opprettet på stedet du spesifiserte.


Windows XP

  1. Plukke ut Start og deretter min datamaskin.

  2. Finn harddisken, nettverksstasjonen eller en annen lagringsenhet som originalfilen du vil kopiere, ligger på, og dobbeltklikk for å åpne innholdet på stasjonen.

    Hvis du planlegger å kopiere filer fra en nylig nedlasting fra internett, kan du sjekke mappen Mine dokumenter og skrivebord for den nedlastede filen. Disse mappene er lagret i hver brukers mappe inne i Dokumenter og innstillinger katalogen.

    Mange nedlastede filer kommer i et komprimert format, så du må kanskje pakke ut filen for å finne den eller de individuelle filene du er ute etter.

  3. Fortsett å navigere ned gjennom stasjoner og mapper som er nødvendige til du finner filen du vil kopiere.

    Hvis du blir bedt om en melding som sier "Denne mappen inneholder filer som holder systemet ditt i orden. Du bør ikke endre innholdet.", Velg Vis innholdet i denne mappen å fortsette.

  4. Marker filen du vil kopiere, ved å velge den en gang (ikke dobbeltklikk, ellers åpnes filen).

    Vil du kopiere mer enn én fil (eller mappe)? Hold nede Ctrl tasten på tastaturet og velg hvilke filer og mapper du vil kopiere. Slipp Ctrl-tasten når du er ferdig. Alle uthevede filer og mapper kopieres.

  5. Velg Rediger og deretter Kopier til mappe fra menyen øverst i mappevinduet.

  6. I vinduet Kopier elementer bruker du (+) ikoner for å finne mappen du ønsker å kopiere filen du valgte i trinn 4 til.

    Hvis mappen ennå ikke eksisterer som du vil kopiere filen til, velger du Lag ny mappe.

  7. Velg mappen du vil kopiere filen til, og velg deretter Kopier.

    Hvis du kopierer filen til samme mappe som har originalen, vil Windows gi nytt navn til den dupliserte filen for å ha ordene Kopi av før det opprinnelige filnavnet.

Filen du valgte i trinn 4 vil bli kopiert til mappen du valgte i trinn 7. Den opprinnelige filen blir uendret, og en nøyaktig kopi blir opprettet på stedet du spesifiserte.


Tips og andre måter å kopiere filer i Windows

En av de mest kjente snarveiene for kopiering og liming av tekst er Ctrl+C og Ctrl+V. Den samme hurtigtasten kan kopiere og lime inn filer og mapper i Windows. Bare fremhev det som må kopieres, treff Ctrl+C for å lagre en kopi på utklippstavlen, og deretter bruke Ctrl+V å lime innholdet et annet sted.

Ctrl+A kan markere alt i en mappe, men hvis du ikke vil kopiere alt du har markert, og i stedet ønsker å ekskludere noen få elementer, kan du deretter bruke Ctrl tasten for å fjerne merkingen av et uthevet element. Det som fremdeles fremheves, er hva som skal kopieres.

Filer kan også kopieres fra Ledetekst i alle versjoner av Windows, med kopiere eller xcopy-kommando.

Du kan også åpne Windows Utforsker ved å høyreklikke på Start knapp. Alternativet kalles Filutforsker or Utforske, avhengig av hvilken versjon av Windows du bruker.

Hvis du ikke vet hvor filen ligger på datamaskinen din, eller du helst ikke vil søke gjennom mange mapper for å finne den, kan du gjøre et raskt systemomfattende filsøk med det gratis alt-verktøyet. Du kan til og med kopiere filer direkte fra det programmet og unngå å bruke Windows Utforsker. Andre verktøy for filsøk har lignende funksjoner.


Legg igjen en kommentar