Hvordan fikse Time Machine Error – Backup-volumet er skrivebeskyttet

Time Machine er et brukervennlig backup-system med funksjoner som gjør det til et backup-system for de fleste Mac-brukere. Imidlertid, som alle backup-applikasjoner, er Time Machine utsatt for feil og problemer som kan føre til at du bekymrer deg for sikkerhetskopiene dine. Et problem du kan støte på med Time Machine, oppstår når du ser en feilmelding som sier: "Backupvolumet er skrivebeskyttet." Til tross for denne meldingen er sikkerhetskopifilene dine sannsynligvis i god stand, og ingen sikkerhetskopidata har gått tapt.

Informasjonen i denne artikkelen gjelder Mac-maskiner med macOS Catalina (10.15) gjennom OS X El Capitan (10.11).


Årsaker til Time Machine Read-Only Error

Årsaken til skrivebeskyttet feilmelding avhenger av noen få faktorer, men i de fleste tilfeller mener Mac at stasjonstillatelsene ble endret til skrivebeskyttet som et resultat av strømbrudd. Det er lite sannsynlig at du ved et uhell har satt harddisken til å være skrivebeskyttet.

IGhotography / Getty Images


Løsninger for skrivebeskyttet feil på Time Machine

Du kan ikke sikkerhetskopiere nye data til en Time Machine-stasjon som viser skrivebeskyttet feil før problemet er løst. Det finnes noen få mulige løsninger for dette problemet, og det tar bare kort tid å prøve det.

  1. Løs ut den eksterne backup-stasjonen. Hvis du bruker en ekstern stasjon som er koblet til en Mac via USB, FireWire eller Thunderbolt som backup-stasjon, må du kaste ut stasjonen fra Mac-en. Koble deretter til stasjonen og start Mac-en på nytt. Dette er den vanligste løsningen for Backup Volume Is Read-Only-feilen.

    Hvis det ikke hjelper å løse ut og koble til en ekstern stasjon, må du ikke tilbakestille tillatelsene fordi dette ikke vil gjøre noe. I stedet følger du disse ekstra feilsøkingstrinnene.

  2. Demonter backup-stasjonen. Hvis stasjonen ikke kan kastes ut fra skrivebordet, må du demontere den ved hjelp av Diskverktøy.

  3. Reparer stasjonen. Hvis utløsing eller demontering av backup-stasjonen ikke løser problemet, kan Time Machine-volumet ha diskfeil som må repareres. Slå av Time Machine i system~~POS=TRUNC > Time Machine og bruk Diskverktøy til å kjøre Førstehjelp på Time Machine backup-stasjonen.

    Når prosessen er fullført, avslutter du Diskverktøy og slår på Time Machine i Systemvalg.

Når reparasjonene er fullført, bør du ikke lenger møte feilmeldingen Backup Volume Is Read-Only, og sikkerhetskopiene dine fortsetter som planlagt.


Er det OK å bruke en stasjon som trengte reparasjoner for Time Machine?

I de fleste tilfeller vil dette engangsproblemet neppe ha noen innvirkning på påliteligheten til Time Machine-stasjonen. Så lenge Time Machine-stasjonen ikke fortsetter å ha problemer som krever Diskverktøy eller en tredjeparts stasjonsverktøy-app for å reparere stasjonen, bør du ha det bra. Etter all sannsynlighet var dette en engangshendelse, kanskje forårsaket av strømbrudd eller Mac- eller Time Machine-stasjonen slått av uventet.

Så lenge problemet ikke gjentas, bør Time Machine-stasjonen være i god form. Men hvis problemet oppstår igjen, er det på tide å vurdere å reparere den eksisterende stasjonen eller få en ny stasjon for å lagre sikkerhetskopiene. Gjør en avtale i en nærliggende Apple Store eller Apple-autorisert tjenesteleverandør for reparasjons- eller erstatningsråd for stasjonen.


Legg igjen en kommentar