Hvordan fikse det når stavekontroll ikke fungerer i Word

Microsoft Word er en kraftig tekstbehandler som brukes i kontorer og hjem overalt. En av de viktigste funksjonene er stave- og grammatikkontrollverktøyet, som sparer mange dokumenter fra pinlige feil. Selv om denne funksjonen fungerer bra det meste av tiden, kan det virke som om den slutter å fungere. Noen enkle feilsøkingstrinn vil sannsynligvis få Words stave- og grammatikksjekkingsverktøy igjen raskt.

Disse feilsøkingstrinnene gjelder Word for Microsoft 365, Word 2019, Word 2016, Word 2013, Word 2010 og Word for Mac.

Fernando Hernandez / Unsplash


Årsaker til at stavekontrollen til Word ikke fungerer

Det er flere grunner til at Words stave- og grammatikkverktøy kanskje ikke fungerer. En enkel innstilling kan ha blitt endret, eller språkinnstillingene kan være av. Unntak kan ha blitt plassert i dokumentet eller stavekontrollverktøyet, eller Word-malen kan ha et problem.

Uansett årsak, vil noen enkle løsninger sannsynligvis ha Word tilbake til å påpeke feil i dokumentene dine snart.

Stave- og grammatikkontrollen kan returnere en feilmelding om standardspråket, eller si "Stave- og grammatikkontrollen er fullført" uten å flagge feil. Du kan ikke motta noen melding, men kan merke at verktøyet ikke fungerer.

Legg til grammatikk i Word: Lær hvordan nå


Slik løser du Stavekontrollen til Word som ikke fungerer

Følg disse feilsøkingstrinnene i den rekkefølgen vi presenterer, fra den enkleste løsningen til de mest involverte tiltakene.

  1. Forsikre deg om at innstillingen Kontroller staving mens du skriver er aktivert. Dette er den mest sannsynlige skyldige og enkleste løsningen. Hvis du ikke har aktivert automatisk stavekontroll, fungerer ikke verktøyet slik du forventer. Velg også Merk grammatikkfeil mens du skriver og Sjekk grammatikk i stave merk av i boksene.

    Velg på en Mac ord > Preferanser > Stavekontroll og grammatikk, og velg Sjekk staving mens du skriver og Sjekk grammatikk mens du skriver merk av i boksene.

  2. Sjekk Words korrekturspråk. Word kan være satt til feil korrekturspråk, noe som får det til å savne feil. Forsikre deg om at Word er korrektur på riktig språk, og se om dette løser problemet.

  3. Sjekk for unntak for korrektur. En innstilling for Skjul korrekturfeil, eller andre unntak, kan ha blitt aktivert i dokumentet. Stavekontrollverktøyet fungerer kanskje ikke som forventet hvis det er gjort unntak for å kontrollere stavemåten eller grammatikken.

  4. Åpne Word i sikkermodus. Et Word-tillegg kan forstyrre stave- og grammatikkontrollverktøyet, slik at det fungerer sporadisk eller ikke i det hele tatt. Hvis du starter Word i sikkermodus, er ikke tillegg lagt til. Se om verktøyet for stave- og grammatikkontroll fungerer. Hvis det gjør det, fortsett til trinn 5.

  5. Deaktiver tillegg hver for gang. Hvis stave- og grammatikkverktøyet fungerte i sikkermodus, kan et tillegg være problemet. Deaktiver tillegg hver for gang for å isolere den som forårsaker problemet. Når du finner synderen, deaktiver den permanent.

  6. Gi nytt navn til standardmalen. Hvis problemet fortsatt ikke er løst, kan det være noe galt med Words globale mal, som kalles normal.dotm. Å endre navn på malen kan løse problemet. Word genererer et nytt standarddokument uten tilpasninger.

    Når du gir nytt navn til den normale.dotm-malen, mister du de tilpassede standardinnstillingene du opprettet, inkludert stiler, verktøylinjer, autotekstoppføringer og makroer.

  7. Reparer Word. Hvis alt arbeidet ikke har løst stavekontrollproblemet, kan du bruke det innebygde Office Repair-verktøyet til å fikse Word. Dette reparerer hele Office-pakken, selv om det bare er ett program du vil reparere.

    Dette verktøyet er bare tilgjengelig for Windows-versjoner av Office.

  8. Kontakt Hjelp og læringsnettstedet Microsoft Word. Hvis du fremdeles ikke kan løse problemet med at Stave- og grammatikkverktøyet ikke fungerer, kan du gå til hjelpesiden for Microsoft Word. Med en søkbar kunnskapsbase, fellesskapsfora og kontaktinformasjon finner du ytterligere hjelp.


Legg igjen en kommentar