Hvordan bruke WhatsApp på datamaskinen din

Hva å vite

  • WhatsApp på datamaskinen er tilgjengelig via nettet eller ved hjelp av en app for Windows eller macOS.
  • Du kan synkronisere WhatsApp på datamaskinen med mobilenheten din så lenge de har samme Wi-Fi.
  • Noen alternativer er begrenset på WhatsApp på datamaskinen eller fra nettgrensesnittet.

Det er en gratis nettklient som gjør det mulig å få tilgang til WhatsApp på en datamaskin fra en nettleser. Det er også en frittstående WhatsApp desktop-klient for Windows og Mac.

Instruksjonene i denne artikkelen gjelder WhatsApp Web og WhatsApp Desktop tilgjengelig for Mac OS X 10.9 og nyere og Windows 8 og nyere.


WhatsApp Web Vs. WhatsApp Desktop

WhatsApp Desktop er et robust program laget for brukere som er vant til å bruke WhatsApp. Den støtter hurtigtaster mens du chatter, og varsler kan sendes direkte til skrivebordet.

WhatsApp Web er enklere hvis du er ny i programmet. Alt du trenger å gjøre er å logge på WhatsApp-nettstedet fra hvilken som helst nettleser. Meldingene dine vises umiddelbart, uansett hvilken datamaskin du bruker, hvor den er, og om den er offentlig eller privat. Begge versjonene av WhatsApp lar deg sende bilder og andre typer filer akkurat som mobilversjonen.

WhatsApp har plass til opptil 8 brukere. Hvis du trenger å inkludere flere mennesker, kan du se på Zoom kan håndtere opptil 1,000 deltakere om gangen. Skype har en grense på 50 personer, Google Hangouts tillater opptil 10 (eller 25 hvis du er en betalt forretningsbruker), og Facebook Rooms tillater 50 personer om gangen. Ingen av disse konkurrentene tilbyr imidlertid end-to-end-kryptering som WhatsApp gjør.


Hvordan bruke WhatsApp fra en datamaskin

Hvis du ikke har mobilappen, kan du laste den ned på telefonen før du setter opp WhatsApp på datamaskinen. Når du har gjort det, kan du gå til WhatsApp Web eller laste ned skrivebordsprogrammet fra WhatsApp-nedlastingssiden. I desktopversjonen velger du nedlastingskoblingen som samsvarer med datamaskinens operativsystem (Windows eller Mac).

Når den er åpnet, er prosessen for å konfigurere WhatsApp desktop-program og webklientgrensesnitt den samme:

  1. Åpen WhatsApp På telefonen din.

  2. Trykk på Samtaler og deretter på tre vertikale prikker for å åpne en rullegardinmeny.

  3. Pek WhatsApp Web.

  4. Hold telefonen opp til dataskjermen for å skanne QR-koden som vises på skrivebordet eller webklienten.

  5. WhatsApp-klienten åpner umiddelbart og viser meldingene du har på telefonen din. Lukk WhatsApp på telefonen din og bruk den fra datamaskinen din.

Telefonen din må forbli koblet til internett mens du bruker WhatsApp-nettklienten. Applikasjonen synkroniseres direkte med mobilenheten din, så en Wi-Fi-tilkobling er nødvendig for å unngå datakostnader.


WhatsApp Desktop og nettfunksjoner

Nett- og skrivebordsversjonene av WhatsApp lar deg bla gjennom harddisken din for bilder, videoer og dokumenter som du kan sende gjennom chattegrensesnittet. Hvis datamaskinen din har et webkamera, kan du få tilgang til det direkte i grensesnittet for å ta et bilde som du kan sende i chat. Velg binders øverst til høyre i chat-vinduet for å vise en rullegardinmeny.

En annen funksjon som er unik for WhatsApp Desktop er talemeldinger. Start et opptak ved å velge mikrofonen nederst til høyre på grensesnittet.


Begrensninger for WhatsApp Desktop og Web

Noen få WhatsApp-funksjoner som er tilgjengelige på en mobil enhet, er ikke tilgjengelige på en datamaskin. For eksempel har ikke desktopversjonen muligheten til å invitere folk fra adresseboken din til å bli med i WhatsApp. I tillegg kan du ikke dele posisjonen din eller et kart.

Du kan også ha WhatsApp Web eller WhatsApp Desktop åpent til enhver tid, men å ha begge åpne lukker automatisk programmet som ikke er i bruk for øyeblikket.

Legg igjen en kommentar