Hvordan bruke privat surfing på iPhone

Hva å vite

  • Privat surfing forhindrer at nettleserloggen din blir lagret og / eller kan vises av andre.
  • For å slå den på, trykk på nytt vindu ikonet i Safari, og trykk deretter på Privat og + knappen for å åpne et privat vindu.
  • Slå den av ved å trykke på den nye vinduikon> Privat.

Denne artikkelen forklarer mer om privat surfing på iPhone, inkludert hva den gjør og ikke blokkerer, samt en advarsel for iOS 8-brukere.


Slik slår du på privat surfing på iPhone

Skal du surfe som du ikke vil lagres på enheten din? Slik slår du på privat surfing for iPhones som kjører iOS 12 og iOS 13:

  1. Pek Safari å åpne den.

  2. Trykk på nytt vindu ikonet i nedre høyre hjørne (det ser ut som to overlappende rektangler).

  3. Pek Privat.

  4. Trykk på + knappen for å åpne et nytt vindu.

  5. I privat modus blir toppen og bunnen av nettstedene du besøker i Safari mørkegrå.


Slik slår du av privat surfing på iPhone

Slik slår du av privat surfing og går tilbake til Safaris normale tilstand:

  1. Trykk på nytt vindu ikonet.

  2. Pek Privat.

  3. Private Browsing-vinduet forsvinner og vinduer som var åpne i Safari før du startet Private Browsing vises igjen.

Hva privat surfing holder privat

Privat nettlesing er en funksjon i iPhones Safari-nettleser som forhindrer nettleseren fra å forlate mange av de digitale fotsporene som normalt følger bevegelsen din på nettet. Selv om det er utmerket for å slette historien din, tilbyr den ikke fullstendig privatliv.

Når du bruker den, iPhones Private Browsing-modus i Safari:

  • Lagrer ikke noen poster over nettleserloggen din.
  • Lagrer ikke passord som er angitt på nettsteder.
  • Tillater ikke autofullføring av lagrede brukernavn og passord.
  • Lagrer ikke søkeloggen.
  • Forhindrer at noen nettsteder legger til sporingscookies på enheten din.

Hvilken privat surfing blokkerer ikke

IPhones Private Browsing-funksjon gir ikke total privatliv. Listen over ting den ikke kan blokkere inkluderer:

  • IP-adressen til enheten og eventuelle relaterte data er synlige.
  • Bokmerker som er lagret i en privat økt, er synlige i normal surfemodus.
  • Alle som overvåker trafikken på nettverket du er koblet til, kan se hvilke sider du besøker. Dette skjer for det meste på jobb eller når du bruker en arbeidsutstedt enhet.
  • Nettstedene du kobler deg til kan spore enheten din og oppførselen på nettstedet deres.
  • Serverne som disse nettstedene ligger på kan se enheten og oppførselen din.
  • Internett-leverandøren din ser at enheten din og atferd kan selge denne informasjonen.
  • Hvis enheten din inneholder overvåkingsprogramvare (som mest sannsynlig vil bli installert på en enhet levert av arbeidsgiveren din), kan privat surfing ikke stoppe programvaren fra å registrere aktiviteten din.

Siden privat surfing har disse begrensningene, bør du finne andre måter å sikre dataene dine og enheten din. Utforsk iPhones innebygde sikkerhetsinnstillinger og andre trinn du kan ta for å forhindre spionering i ditt digitale liv.


En stor advarsel om privat privat surfing på iPhone

Du bruker privat surfing fordi du ikke vil at folk skal se hva du har sett på, men hvis du bruker iOS 8, er det en fangst. Hvis du slår på Privat surfing, viser noen nettsteder og deretter slår av Privat surfing, blir vinduene som var åpne lagret. Neste gang du trykker på Privat surfing for å gå inn i den modusen, ble vinduene som var åpne under den siste private økten din. Dette betyr at alle med tilgang til telefonen din kan se nettstedene du la være åpne.

For å forhindre dette, lukk alltid nettleservinduene før du avslutter privat surfing. For å gjøre det, trykk på X øverst til venstre i hvert vindu. Avslutt bare privat surfing når hvert vindu er lukket.

En mindre advarsel: Tredjeparts tastaturer

Hvis du bruker et tredjeparts tastatur med iPhone, må du være oppmerksom når det gjelder privat surfing. Noen av disse tastaturene fanger opp ordene du skriver og bruker denne informasjonen til å generere autofullføring og stavekontrollforslag. Det er nyttig, men disse tastaturene fanger også ord du skriver inn under privat surfing, og kan foreslå dem i vanlig surfemodus. Igjen, ikke veldig privat. For å unngå dette, bruk standardtastaturet på iPhone under privat surfing.

Hvis du kjører iOS 13 eller nyere, har standard iPhone-tastaturet noen av de viktige funksjonene som tredjeparts tastaturer leverer, for eksempel å sveipe for å skrive. Det tastaturet inneholder bedre personvernfunksjoner.

Er det mulig å deaktivere privat surfing?

Hvis du er forelder, er tanken om ikke å kunne vite hvilke nettsteder barna besøker på iPhones. Begrensningsinnstillingene innebygd i iPhone forhindrer ikke barn i å bruke privat surfing. Begrensninger lar deg deaktivere Safari eller blokkere eksplisitte nettsteder (selv om dette ikke fungerer for alle nettsteder), men ikke å deaktivere privat surfing. 

For å hindre barna dine i å holde nettlesingen privat, bruk Begrensninger for å deaktivere Safari, og installer deretter en foreldrekontrollert nettleser-app som:

  • Mobicip foreldrekontroll: Gratis, med abonnementsalternativer. Last ned Mobicip foreldrekontroll i App Store.
  • Mobil nettvakt: Gratis. Last ned Mobile Web Guard i App Store.
  • Foreldrekontroll av SecureTeen: Gratis. Last ned SecureTeen foreldrekontroll fra App Store.

Slik sletter du nettleserloggen din på iPhone

Hvis du har glemt å slå på Privat surfing, kan det hende du har en nettleserlogg over ting du ikke vil ha. Slett iPhone-nettlesingsloggen ved å følge disse trinnene:

  1. Pek innstillinger.

  2. Pek Safari.

  3. Pek Fjern historikk og nettsteddata.

  4. Pek Fjern historikk og data.

Dette sletter mer enn nettleserloggen. Dette sletter informasjonskapsler, forslag til autofullføring av nettadresser og mer fra både denne enheten og andre enheter som er koblet til den samme iCloud-kontoen. Det kan virke ekstremt eller i det minste upraktisk, men det er den eneste måten å fjerne historien på en iPhone.


Legg igjen en kommentar