Slik kobler du Excel-ark til Word-dokumenter og holder det alltid oppdatert

Når du trenger å lage en rapport fylt med data og informasjon, kan du gjøre dataene mer kraftfulle ved å vise dem i et formatert Microsoft Word-dokument. Det er to metoder for å gjøre dette. Enten opprett en lenke til et Excel-regneark eller legg inn Excel-regnearket i Word-dokumentet.

Informasjonen i denne artikkelen gjelder Word for Microsoft 365, Word 2019, Word 2016, Word 2013, Word 2010, Excel for Microsoft 365, Excel 2019, Excel 2016, Excel 2013 og Excel 2010.

Maddy Price / Web


Hvordan koble Excel til Word

Kobling av en Excel-fil til et Word-dokument sikrer at Word-dokumentet oppdateres hver gang dataene i Excel-filen endres. Dette fungerer som en enveis lenkefeed som bringer de oppdaterte Excel-dataene inn i det koblede Word-dokumentet. Ved å koble til et Excel-regneark holder du også Word-filen liten fordi dataene ikke lagres i Word-dokumentet.

Kobling til et Excel-regneark til Word-dokument har noen begrensninger:

  • Hvis Excel-filen flyttes, må lenken til Word-dokumentet opprettes på nytt.
  • Hvis du planlegger å transportere Word-filen eller bruke den på en annen datamaskin, må Excel-filen transporteres sammen med den.
  • Dataredigering må gjøres i Excel-regnearket. Dette er ikke et problem med mindre du trenger forskjellige regnearkformater i Word-dokumentet.

Slik setter du inn en hvilken som helst del av et Excel-regneark i et Word-dokument:

  1. Åpne Word-dokumentet der regnearket vises.

  2. Åpne Excel-regnearket som inneholder dataene du vil koble til Word-dokumentet.

  3. I Excel velger du og kopierer rekkevidden av celler som skal inkluderes. Hvis du planlegger å sette inn flere kolonner eller rader i regnearket, velger du hele regnearket.

    For å velge hele regnearket, velg boksen øverst til venstre i krysset av radnumrene og kolonnebokstavene.

  4. I Word-dokumentet plasserer du markøren der du vil sette inn den koblede tabellen.

  5. Høyreklikk og velg Koble til og bruk destinasjonsstiler or Link & Keep Source Formatting.

    Destinasjonsstiler bruker standard Word-tabellformatering, noe som vanligvis resulterer i en bedre tabell. Keep Source Formatting bruker formateringen fra Excel-arbeidsboken.

  6. Excel-dataene limes direkte inn i Word-dokumentet der markøren var plassert. Hvis det gjøres endringer i Excel-kildefilen, oppdateres Word-dokumentet automatisk med disse endringene.


Slik legger du inn et Excel-regnearkobjekt

Prosessen med å legge inn et Excel-regneark i et Word-dokument er egentlig det samme som å koble til et Excel-regneark. Det krever noen få ekstra klikk, men det bringer all data fra regnearket inn i dokumentet, ikke bare det valgte området.

Det er to måter å bygge inn et Excel-regneark i Word. Den første er å legge inn regnearket som et objekt. Det andre er å sette inn en tabell.

Når du legger inn et regneark, bruker Word formateringen fra Excel-regnearket. Forsikre deg om at dataene i regnearket ser ut slik du vil at de skal vises i Word-dokumentet.

Slik legger du inn et Excel-regneark som et objekt:

  1. Åpne Word-dokumentet.

  2. Gå til innfelt fanen.

  3. Plukke ut Objekt > Objekt. I Word 2010 velger du innfelt > Objekt.

  4. Objekt dialogboksen, velger du Opprett fra fil fanen.

  5. Plukke ut Søk, velg deretter Excel-regnearket som inneholder dataene du vil legge inn.

  6. Plukke ut OK.

  7. Excel-regnearket er innebygd i Word-dokumentet. 


Slik legger du til et Excel-regnearktabell

Et alternativ er å sette inn Excel-regnearket som en tabell. Dette setter inn regnearket på samme måte som om det var innebygd som et objekt. Forskjellen er at den åpner et tomt Excel-regneark som du kan fylle ut. Velg denne metoden hvis du ikke har opprettet Excel-filen ennå.

Slik setter du inn et Excel-regneark som en tabell i Word:

  1. Åpne et Word-dokument.

  2. Plasser markøren der du vil sette inn Excel-regnearket.

  3. Gå til innfelt kategorien, og velg deretter Bord.

  4. Plukke ut Excel regneark.

  5. Dette åpner et tomt Excel-regneark som du kan fylle ut med data. Enten skriv inn nye data eller lim inn data fra et annet regneark.

Når du setter inn og fyller ut et nytt Excel-regneark, har du en Excel-fil som kan oppdateres når som helst. Dataene i Word-tabellen oppdateres automatisk slik at de samsvarer med dataene i Excel-filen.


Legg igjen en kommentar