Hva er Google Photos, og bør du bruke det?

Google Foto er mye mer enn et enkelt bildelager; det tar sikkerhetskopi av bildene dine på flere enheter, har automatiske organisasjonsfunksjoner og et smart søkeverktøy. Du kan enkelt dele album og bilder med andre og tillate kommentarer på delte elementer. Ved første øyekast kan det se ut som bare en annen Galleri-app, men den har mer til felles med Google Drive. Appen er tilgjengelig for Android, iOS og stasjonære datamaskiner.

Google Foto erstatter både Google + Photos og Picasa.


Søk etter mennesker, steder og ting

En av de mest bemerkelsesverdige funksjonene er søk. Google Foto tildeler automatisk tagger til bildene dine basert på plassering, ansiktsgjenkjenning og type bilde - for eksempel selfie, skjermbilde og video - og oppretter deretter mapper for hver. Det klassifiserer til og med dyr og gjenstander.

Etter vår erfaring var denne funksjonen først hit-eller-miss (mistaking folk for biler og lignende), men det blir smartere jo mer du bruker den.

Du kan deaktivere geolokalisering i appens innstillinger.

Du kan bruke et hvilket som helst søkeord for å finne et bestemt bilde, for eksempel plassering, emne eller årstid. I testene våre var denne funksjonen på punkt og viste nøyaktige resultater for øyeblikksbilder fra en tur til Nashville. Ved hjelp av ansiktsgjenkjenning grupperer Google Foto bilder av samme person slik at du enkelt kan finne dem. Du kan også merke bilder med personens navn eller kallenavn, slik at du raskt kan trekke opp bildene. Denne funksjonen kalles "Group Similar Faces", og du kan slå den på eller av i innstillingene. Vi var imponert over nøyaktigheten av denne funksjonen i testene våre.  


Del bildene dine med letthet

Som med en Galleri-app, kan du dele bilder fra Google Foto til andre apper, for eksempel sosiale medier eller meldinger, men du kan også opprette en unik lenke for å dele et bilde med en venn, slik du kan med Flickr og lignende. Du kan også lage delte album som andre kan legge til bilder i, noe som er praktisk for et bryllup eller en annen spesiell begivenhet. For alle album kan du la folk bare vise, legge til bilder og kommentere dem. du kan endre tillatelser når som helst. Mottakerne trenger heller ikke ha en Google Foto-konto, noe som er praktisk.


Live-album

Deling av bilder enkeltvis kan være kjedelig og livealbum løser det. Velg fotoemner du vil dele (babyer, kjæledyr osv.), Og deretter hvem du vil dele dem med, og Google vil automatisk legge til relevante bilder i live-albumet; du trenger ikke å gjøre noe.

Livealbum kan også kobles til Google Home Hub, en smart hjemmekontroller med en 7-tommers skjerm.

Google Home Hub fungerer som en digital fotoramme og fylles automatisk ut med bilder fra livealbumene dine. Du kan også bruke talekommandoer med Hub, for eksempel "Hei Google, vis bildene mine fra Nashville."


Google Photos og Chromecast

Du kan også vise Google Photos på TV-en din ved hjelp av Chromecast.

  1. Koble dongelen til TV-en.

  2. Koble Chromecast til det samme Wi-Fi-nettverket som smarttelefonen, nettbrettet eller den bærbare datamaskinen.

  3. Koble Chromecast til det samme Wi-Fi-nettverket som smarttelefonen, nettbrettet eller den bærbare datamaskinen.

  4. Åpne Google Foto på enheten din.

  5. Trykk på Cast og velg Chromecast.

  6. Åpne et bilde eller en video fra Google Foto for å vise den på TV-en.

  7. For å stoppe: trykk på Kastet > Koble.


Innebygde redigeringsverktøy

Google Photos 'redigeringsfunksjoner tar det et hakk, med muligheten til å beskjære, rotere og justere farge, eksponering og belysning, og legge til Instagram-lignende filtre.

Du kan også endre dato og tidsstempel. Du kan også velge flere bilder og gjøre dem om til en animasjon eller film.

Skylagring og sikkerhetskopiering

Til slutt kan du bruke Google Foto for å sikkerhetskopiere alle bildene og videoene dine til skyen og deretter få tilgang til dem fra andre enheter, inkludert skrivebordet og nettbrettet. Hvis du er bekymret for å bruke for mye data, kan du angi at sikkerhetskopier bare skal skje via Wi-Fi. Du kan velge å sikkerhetskopiere de originale ukomprimerte versjonene eller en komprimert "høy kvalitet" -versjon. Høy kvalitet gir deg ubegrenset lagringsplass, mens originalen er begrenset til tilgjengelig plass i Google-kontoen din.

Du kan legge til en Google Foto-mappe på Google Disk, slik at du kan ha alle nødvendige filer på ett sted, og betyr også at du enkelt kan knytte bildene dine til en Gmail-melding. Du kan til og med sikkerhetskopiere bilder fra andre apper. Det er også et alternativ for å frigjøre plass ved å slette bilder og videoer fra enheten din som allerede er sikkerhetskopiert. (Ikke bekymre deg, det er også et angre alternativ.) Her er en påminnelse om å sikkerhetskopiere Android-enheten din regelmessig. 

Sikkerhetskopiering av bildene dine betyr også at du kan få tilgang til dem når du er frakoblet.

Google Photos vs. innebygde Galleri-apper fra HTC, LG, Motorola og Samsung

Hver Android-produsent (Samsung, Google, Huawei, Xiaomi, etc.) leverer en Galleri-app for å lagre bildene dine, som du kan bruke i stedet for eller sammen med Google Photos. Galleriapper varierer avhengig av produsent.

Samsungs har en ganske god søkefunksjon, som automatisk merker bildene dine med tilgjengelig stedsinformasjon, nøkkelord (strand, snø, etc.), og organiserer dem etter dato / tid. Den inneholder noen redigeringsverktøy, men ikke filtre.

Motorolas Gallery-app inkluderer redigeringsverktøy og filtre samt ansiktsgjenkjenning. Du kan også lage et høydepunktrulle ut av favorittbildene dine. De fleste Galleri-apper har delings- og grunnleggende redigeringsfunksjoner, avhengig av enheten din og versjonen av Android OS den kjører. Det primære skillet med Google Foto er sikkerhetskopifunksjonen, som sørger for at du ikke trenger å bekymre deg for å miste viktige bilder hvis du forlegger enheten eller oppgraderer til en ny.

Mens du kan bruke både Google Foto og den innebygde Galleri-appen samtidig, må du velge en som standard. Heldigvis gjør Android det enkelt å sette og endre standardapper ved å gå inn i innstillingene dine. Det kan også være lurt å utforske kameraapper utover den som er innebygd i enheten. Tredjeparts kameraapper, hvorav mange er gratis, tilbyr funksjoner som bildestabilisering, panoramamodus, filtre, en tidtaker og mer.


Legg igjen en kommentar