Hva er en MSG-fil? (Og hvordan åpne en)

Hva å vite

  • En MSG-fil er en Outlook Mail Message-fil.
  • Åpne en med Outlook, Encryptomatic.com eller SeaMonkey.
  • Konverter til EML, PDF, DOC, etc. med Zamzar eller et annet konverteringsverktøy.

Denne artikkelen beskriver hva MSG-filer er, de forskjellige måtene du kan åpne en på, og hvordan du konverterer en til et annet format, avhengig av hva filen lagrer (e-post, kontakter osv.).


Hva er en MSG-fil?

En fil med .MSG-filtypen er sannsynligvis en Outlook Mail Message-fil. Microsoft Outlook-programmet kan lage en MSG-fil som gjelder e-post, avtale, kontakt eller oppgave.

Hvis en e-post kan MSG-filen inneholde meldingsinformasjon som dato, avsender, mottaker, emne og meldingstekst (inkludert tilpasset formatering og hyperkoblinger), men det kan i stedet bare være kontaktdetaljer, avtaleinformasjon eller en oppgavebeskrivelse.

Hvis MSG-filen din ikke er relatert til MS Outlook, kan den være i Fallout Message-filformatet. Fallout 1 og 2 videospill bruker MSG-filer til å holde spillmeldinger og dialoginformasjon knyttet til karakterene.

 


Hvordan åpne MSG-filer

Microsoft Outlook åpner MSG-filer som er Outlook Mail Message-filer, men du trenger ikke å ha MS Outlook installert for å se filen. Free Opener, MSG Viewer, MsgViewer Pro og Email Open View Pro skal også fungere.

SeaMonkey skal kunne se MSG-filen på Windows, Linux og macOS. Det er også Klammer-appen for iOS som åpner MSG-filer på disse enhetene.

En online MSG-filvisning som fungerer på ethvert operativsystem er Encryptomatic's Free MSG EML Viewer. Bare last opp filen din der for å se hele meldingen i nettleseren din. Teksten ser ut som i MS Outlook, og hyperkoblingene er til og med klikkbare.

Fallout Message-filer ligger vanligvis i text english dialog og text english game katalogene i spillet. Selv om de brukes av både Fallout 1 og Fallout 2, er sjansen stor for at du ikke kan åpne MSG-filen manuelt i disse programmene (de brukes automatisk av spillet). Du kan imidlertid være i stand til å se meldingene som tekstdokumenter ved hjelp av et gratis tekstredigeringsprogram.


Hvordan konvertere en MSG-fil

Microsoft Outlook kan konvertere MSG filer til forskjellige filformater, avhengig av hvilken type MSG-fil som brukes. Hvis det for eksempel er en melding, kan du lagre MSG-filen i TXT, HTML, OFT og MHT. Oppgaver kan konverteres til noen tekstformater som RTF, kontakter til VCF og kalenderhendelser til ICS eller VCS.

Når du har åpnet MSG-filen i Outlook, bruker du Fil> Lagre som menyen for å velge et passende format fra rullegardinmenyen Lagre som:

For å lagre MSG-filen i PDF, EML, PST eller DOC, bruk den gratis online filkonvertereren Zamzar. Siden Zamzar filkonverteringsverktøy kjører online via nettleseren din, kan du bruke den på hvilket som helst operativsystem.

MSGConvert er et kommandolinjeverktøy for Linux som kan konvertere MSG til EML.

Du kan også konvertere kontaktene dine til et format som kan brukes i Excel eller et annet regnearkprogram. Konverter først MSG-filen til CSV, og importer deretter kontaktene til Outlook ved å dra og slippe MSG-filene direkte i delen Mine kontakter i programmet. Gå deretter til filet > Åpne og eksporter > Import / Export > Eksporter til en fil > Kommadelte verdier > kontakter for å velge hvor den nye CSV-filen skal lagres.

Det er lite sannsynlig at konvertering av en Fallout Message-fil til noe annet format vil være nyttig, men du kan sannsynligvis gjøre det med en tekstredigerer. Bare åpne MSG-filen der, og velg deretter å lagre den som en ny fil.


Kan du fortsatt ikke åpne filen?

Filutvidelsen ".MSG" er ganske enkel og kan faktisk brukes av andre programmer som ikke er nevnt ovenfor. Sjansen er imidlertid at enhver bruk av .MSG-filtypen er for en slags meldingsfil. Prøv å åpne filen i et tekstredigeringsprogram hvis e-postprogrammene ovenfor ikke fungerer for deg.

Legg igjen en kommentar