Finn Mac- eller Windows-fontfiler på harddisken

Digitale fontfiler vises mange steder på en datamaskin, men det er spesifikke standardmapper for installerte skrifter på både Windows- og Macintosh-datamaskiner.

Du finner tre typer skrifter på Windows- og Mac-datamaskiner: TrueType, OpenType og Postscript Type 1. Truetype- og OpenType-skrifttyper består av hver enkelt fil. Adobe Postscript Type 1-skrifter krever at to filer fungerer som de skal - a .pfm (Printer Font Metrics) skjerm fontfil og a .pfb (Skriftskrift binær) skriverfontfil.

Postscript Type 1-skrifter brukes sjelden i vår tid. De var standarden i årevis til introduksjonen av TrueType og senere OpenType-skrifter.

Ofte er filnavn for skrifter i beste fall kryptiske; utvidelsen er vanligvis den beste indikatoren for typen skrift du har. For type 1-skrifter er de to filene ofte plassert i forskjellige mapper.


Windows TrueType og OpenType-skrifttyper

Granger Wootz / Getty Images

Standardplasseringen for installerte TrueType- og OpenType-skrifter under Windows 95 og nyere er Windows / skrifttyper mappen, selv om de faktiske filene kan være hvor som helst.

Alle Windows TrueType-skrifter har en utvidelse på .ttf eller .ttc. OpenType-skrifter har en utvidelse på . TTF or .otf.

I andre kataloger og mapper enn Windows Font-mappen viser ikke detaljvisningen skriftnavnet, bare filnavnet. Hvis du dobbeltklikker på filnavnet, vil det imidlertid vise deg navnet på skriften. 


Windows Type 1-skrifttyper

Standardplasseringen for Type 1-skrifter er psfonts eller psfonts / pfm kataloger, men som med TrueType-skrifter, kan filene være plassert hvor som helst.

Bruk Adobe Type Manager eller annen programvare for fonthåndtering til å finne begge de nødvendige filene for en Type 1 (PostScript) font. Når minibanken er åpen, markerer du et skriftnavn i skriftvinduet og velger deretter filet > Eiendommer. Et popup-vindu viser hele banen til to filer.

Hver Windows Type 1-skrift bruker en .pfm og en .pfb fil. Ikonet for både .pfb- og .pfm-filene er en hundearet side med små bokstaver "a" for Adobe.


Macintosh TrueType og OpenType-skrifttyper

Å finne skrifter og filer på en Mac er noe enklere enn i Windows.

Standardplasseringen for alle systemfonter i System 7.1 og nyere er Skrifter mappen inne i system mappe. Gå til Mac OS X system > Bibliotek > Skrifter. Skrifter kan også bli funnet i en bruker Bibliotek > Skrifter og i datamaskinens Bibliotek > Skrifter.

Det er bare en fil for hver TrueType- eller OpenType-skrift. TrueType-filtypen er .ttf eller .ttc. OpenType-filtypen er .otf eller ttf.


Macintosh Type 1-skrifttyper

Du finner ikke mange Postscript Type 1-skrifter på Mac-maskiner. Se etter dem i brukerens Bibliotek > Skrifter og i datamaskinens Bibliotek > Skrifter. Hvis du flytter Type 1-skrifttyper eller sender dem til noen, kan du overføre både bitmap (skjerm) koffert og omriss (skriver) -fil for hver Type 1-font.

Bitmap-skriftikonet vises som en hundearet side med bokstaven "A." Hvert bitmapfilnavn for Type 1-skrifter inkluderer punktstørrelsen (for eksempel Times 10). Under System 7.1 eller nyere er alle bitmappefilene for en skrift i en koffert i Fonts-mappen.

Konturfilikonet vises som bokstaven "A" foran horisontale linjer. De fleste Type 1-omrissfiler er navngitt med de fem første tegnene i skriftnavnet, etterfulgt av de tre første tegnene i hver stil (for eksempel HelveBol for Helvetica Bold og TimesBolIta for Times Bold Italic). Et konturfilnavn inkluderer ikke punktstørrelse.


Legg igjen en kommentar