Hvordan slå på mobildata

Evnen til å ringe, sende e-post og bruke tekstmeldinger avhenger i stor grad av bruk av mobildata. Fordelen med det er at mobildata er tilgjengelig nesten overalt. Ulempen er at det kan være vanskelig å begrense bruken av mobildataene dine. Og hvis du har en begrenset dataplan, kan dette resultere i store bruksgebyrer.


Hvorfor slå mobildata av eller på?

Det er mange grunner til at du kanskje vil deaktivere mobildata på smarttelefonen din.

  • Ut av kontroll-apper: Noen ganger kan det hende at telefonen din bruker mye data, og at du ikke er sikker på hvorfor. Dette er vanligvis årsaken til dårlig utformede eller ondsinnede apper som regelmessig bruker data, selv når du ikke bruker telefonen. Deaktivering av mobildata vil stoppe dette brått.
  • Reiser utenfor nettet: Hvis du reiser et sted hvor mobildata ikke er tilgjengelig uansett, er det ingen mening å la mobildataene være slått på og at telefonen din regelmessig "pinger" mobiltårn som ikke er der.
  • Forhindre dataroaming: Hvis du reiser et sted (som et annet land) hvor du vil pådra deg dataroamingkostnader, vil slå av mobildata sikre at du ikke blir rammet av uventede kostnader.
  • Reduser total databruk: Generelt sett vil det å redusere den totale dataanvendelsen reduseres når du slår av mobildata når du ikke bruker dem. Dette kan hjelpe deg med å komme til slutten av måneden uten å nå mobilgrensens datagrense.
  • Spar batterilevetid: Å slå av mobildata kan forlenge batteriets levetid dramatisk. Dette er spesielt nyttig når du reiser, og kan la deg bruke telefonen din til telefonsamtaler og annen ikke-databruk i lengre tid.

Deaktivering av mobildata er en fin måte å redusere databruk og spare batterilevetid, men det krever ikke å huske å slå mobildata av og på manuelt.


Slik slår du på mobildata på Android

Hvis du trenger å begrense datamengden du bruker med Android-telefonen eller nettbrettet, er det flere måter å gjøre det på. Det enkleste er bare å slå av mobildataene dine manuelt når du ikke bruker den, og bare slå den på igjen når du trenger den.

  1. Trykk på utstyrsikonet for å åpne Android-innstillingsmenyen. Trykk deretter på Databruk.

  2. Trykk på på Databruk-menyen Mobildata innstilling for å slå av databruk.

  3. Når du har slått av mobildata, vil du ikke ha tilgang til noen nettsteder eller bruke apper som bruker internettdata. Den eneste måten å få tilgang til internett er ved å aktivere Wi-Fi når du er i nærheten av et Wi-Fi-hotspot. Du kan aktivere dette ved å gå tilbake til hovedinnstillingsmenyen og trykke på Wi-Fi. Trykk på for å aktivere Wi-Fi på Wi-Fi-skjermen.

    Å bruke Wi-Fi-hotspots er en fin måte å unngå å nå den månedlige grensen for mobildata. Heldigvis er det Wi-Fi-hotspots tilgjengelig over hele verden på praktiske steder. Hvis du slår av mobildata, reduseres også fristelsen til å bruke telefonen mens du kjører.

  4. Til slutt, trykk på Wi-Fi-nettverket du vil koble til, og trykk på Koble for å koble telefonen til det Wi-Fi-nettverket.

  5. Når du er koblet til et Wi-Fi-hotspot, kan du fortsette å bruke internett og alle mobile apper som krever internettdata, selv om mobildata er slått av.


Varmt å slå på mobildata på iOS

Aktivering eller deaktivering av mobildata på en iPhone ligner veldig på Android. Det er en enkel innstilling i iOS-innstillinger der du raskt kan slå mobildata av eller på.

  1. Gå til Innstillinger på iPhone, og trykk på Cellular å åpne Mobildata Meny. Trykk på på mobilskjermen Mobildata vippeknapp for å slå den på eller av.

  2. Med iOS kan du finjustere nøyaktig hvilke elementer av mobildata som er slått av. Hvis du trykker på alternativer for mobildata, vil du se en meny der du kan deaktivere bruken av LTE-stemme når du er i et streifeområde. Dette er nyttig når du reiser internasjonalt og ikke vil pådra seg roaminggebyrer.

    Å slå av roaming mens du reiser internasjonalt er et veldig smart valg. Internasjonale dataroamingavgifter kan være veldig dyre. Og hvis du gjør feil ved å bruke en app som Google Maps mens du kjører, kan roamingavgiftene være overraskende dyre.

  3. Akkurat som med Android, kan manuell deaktivering av mobildata når du ikke trenger det, spare dataoverskudd. I stedet fokuserer du på å besøke Wi-Fi-hotspots når du vil ha tilgang til internett eller bruke apper som krever internettdata.


Bruk dataadvarsler for å kontrollere databruk

Hvis du bruker en Android, er et annet alternativ for å kontrollere hvor mye data telefonen bruker ved å bruke datagrenseinnstillingene.

Åpne for å få tilgang til disse innstillingene innstillinger, trykk Databruk, og trykk Mobildatabruk. Dette skjermbildet viser hvor mye data du har brukt så langt i løpet av denne faktureringssyklusen.

Trykk på utstyrsikonet øverst til høyre for å se datakontroller. På denne skjermen kan du aktivere Angi dataadvarsel for å få et varsel når du nærmer deg den månedlige datagrensen.

Eller du kan aktivere Sett datagrense for å automatisk slå av mobildata når du når den månedlige datagrensen.

Du kan justere den faktiske datagrensen for å matche dataplanen din ved å trykke på Dataadvarsel og justere grensen.


Styring av databruk

Som du kan se, er det veldig enkelt å slå mobildata av eller på enten en Android eller en iPhone. Ved å bruke denne funksjonen kan du hjelpe deg med å ta kontroll over dataforbruket og unngå uventede kostnader i slutten av måneden.

Legg igjen en kommentar