Bruk Type on a Path in Illustrator for Text in a Circle

Det er enkelt å legge til tekst i en sirkel i Illustrator - tegne en sirkel, velg banen Tekstverktøy, klikk sirkelen og skriv. Den vanskelige delen kommer når du vil legge til to setninger og ha en høyre side oppe på toppen av sirkelen og en høyre side oppe på bunnen av sirkelen.

Instruksjonene i denne artikkelen bruker Illustrator CC 2017, men gjelder alle moderne versjoner (inkludert Illustrator CC 2020), gitt at denne funksjonen har vært kjent i Illustrator.


Tegn sirkelen og velg banen tekstverktøy

Type-on-a-path-verktøy følger kanten av en åpen eller en lukket sti. Kontur av formen brukes som grunnlinje for teksten. Baselinjen er den usynlige linjen som tegnene sitter på. Selv om basislinjen kan variere fra skrift til skrift, er den konsistent i et skrift. Avrundede bokstaver som "e" kan strekke seg litt under grunnlinjen. Det eneste tegnet i alfabetet som sitter rett på grunnlinjen er "x".

For å skrive på en bane, trykk og hold nede Skift tast og tegne en sirkel med Ellipse verktøy. Det spiller ingen rolle hvilken farge strek eller fyll er fordi når du klikker med tekstverktøyet, forsvinner fyll og strek begge.

Trykk på for å tegne en perfekt sirkel utover fra midten Alternativ + Skift på en Mac eller Alt + Shift på Windows.

Deretter velger du tekst rullegardinmenyen og velg Skriv på et stiverktøy.


Plasser markøren

Åpne typen panelet og velg Avsnitt (Vindu > typen > Avsnitt). Alternativt kan du klikke på Juster senter i panelet Alternativer. Dette trinnet setter begrunnelsen til sentrum.

Klikk på midten av sirkelen øverst. En blinkende inngangsmarkør vises øverst i sirkelen. Når du skriver inn teksten, er den midtjustert mens du skriver.

Legg til teksten

Med typen panelet åpent, klikk på Character kategorien. Velg en skrift og størrelse, og skriv deretter inn teksten øverst i sirkelen. Teksten går langs toppen av sirkelen. Strek på formen brukes som grunnlinje for teksten.


Dupliser sirkelen

Bytt til Direkte valg verktøy, klikker du en gang på sirkelen og kopierer den deretter til utklippstavlen.

Velg for å lime inn objektet foran det nåværende objektet Rediger > Lim inn foran. Det vil se likt ut (bortsett fra at teksten ser tyngre ut fordi den nye limes inn på originalen).

For å gjøre ting enkelt, åpne Lag panelet og gi nytt navn til et av lagene for å indikere at det er frontkopien.

Vend tekst ved å bruke dialogboksen Type på en stialternativer

Før du snur teksten, åpner du Lag panelet og slå av synligheten til det nederste laget. Bytt til Skriv verktøy, velg teksten og skriv inn den nye teksten.

Plukke ut typen > Skriv på en bane > Skriv på en stialternativer for å åpne dialogboksen Banealternativer. Velge Rainbow for Effekt, Og for Juster til stien, velg Stige. Oppstigningen er den høyeste delen av bokstaven og plasserer teksten utenfor sirkelen.

Sjekk Flip og kryss av Forhåndsvisning slik at du kan se hvordan det vil se ut. Avstand kan også justeres her. Klikk OK.

Rainbow-alternativet forvrenger ikke teksten.

Roter teksten til bunnen av sirkelen

Klikk bort fra teksten for å fjerne merkingen og velg Markeringsverktøy i verktøykassen. Du bør se et håndtak øverst i formen og to håndtak nederst.

Topphåndtaket beveger teksten langs banen mens du drar den, men avhengig av hvordan du drar i håndtaket, kan teksten bevege seg inne i sirkelen. Hvis du ruller markøren over dette håndtaket, bytter den til en Roter markør. De to håndtakene nederst er de du bør bruke. Disse håndtakene roterer objektet i stedet for å flytte teksten. Når du er ferdig, slår du på synligheten til det skjulte laget.

Legg til en illustrasjon

Dra et relevant symbol fra Symboler paletten, og dra for å endre størrelsen på den slik at den passer til sirkelen, så er du ferdig.


Legg igjen en kommentar