Hvordan finne åpne apper i GNOME, KDE Plasma og kanel

Linux-skrivebordet er et av de mest effektive grensesnittene på markedet. Enten du bruker GNOME, KDE Plasma eller kanel, er det enkelt å jobbe og personlig. Men når du bruker et av disse miljøene for første gang, kan du gå deg vill med enkle oppgaver.

En oppgave er å finne appene du vil åpne. Hvordan du gjør dette avhenger av hvilket skrivebordsmiljø du bruker (og hvert miljø har flere metoder). Slik finner du åpne apper på tre stasjonære datamaskiner som er tilgjengelige for Linux: GNOME, KDE Plasma og kanel.

Instruksjonene i denne artikkelen bruker GNOME 3.26.4, KDE Plasma 5.15 og Cinnamon 4.0.9.


GNOME

Det er to måter å finne apper som kjører med GNOME: Aktivitetsoversikten og en hurtigtast. Når applikasjoner er åpnet og minimert (som betyr at apper er åpne, men ikke synlige på skrivebordet), velger du aktiviteter i øvre venstre hjørne. Dette åpner aktivitetsoversikten, som viser miniatyrversjoner av minimerte (åpne) applikasjoner.

For å vise et minimert program på skjermen, velg miniatyrbildet til applikasjonen du vil ha.

Den neste metoden for å finne åpne (minimerte) applikasjoner i GNOME er å bruke hurtigtasten, Alt + Tab. Handlingen går gjennom de nåværende åpne appene dine. trykk og hold andre, Og trykk deretter Tab til applikasjonen du vil bruke er i fokus. Slipp begge tastene, og appen går tilbake til skrivebordet og er klar til bruk.


KDE Plasma

KDE Plasma-skrivebordet gjør ting enklere (og kjent). KDE Plasma-skrivebordet har et panel nederst på skjermen (omtrent som Windows 7 eller 10). Når åpne apper er minimert, vises disse appene i panelet. Alt du gjør er å velge en minimert app for å bringe den tilbake til skrivebordet.

Hvis du ikke er sikker på hvilken app som er hvilken, kan du holde markøren over appikonet (i panelet) for å avsløre et miniatyrbilde av appen. Når du har funnet appen, klikker du på ikonet for å vise den på skrivebordet.

I likhet med GNOME tilbyr KDE Plasma en hurtigtast for å bla gjennom minimerte apper. Kort tastatur er det samme som det som finnes i GNOME (andre+Tab). trykk og hold andre, Og trykk deretter Tab til applikasjonen du vil bruke kommer i fokus.


Kanel

Kanel fungerer på samme måte som KDE Plasma. En mindre forskjell er at kanel inkluderer hurtigkaster på panelet. Disse hurtigstarterne er festede apper som kan klikkes for å åpne appen (uten å måtte finne den på skrivebordets meny).

Selv om det ikke er en hurtigstarter for en app festet til panelet, vises en minimert app også i panelet. På grunn av dette legger kanel til en indikator for å informere deg om hvilke apper som er åpne. Den indikatoren er en horisontal linje under appikonet. Ethvert ikon i panelet med en indikator betyr at appen er åpen og minimert. Ingen indikator betyr at ikonet er en hurtigstarter (og appen er ikke åpen). For å bringe en åpnet app til skrivebordet, trykk på appikonet i panelet.

Kanel gir deg også muligheten til å se et miniatyrbilde av hver minimerte app. Hold markøren over et appikon i panelet, og hvis appen er åpen (men minimert), åpnes miniatyrbildet for å gi deg et raskt glimt.

Hvis du ikke er sikker på hva appen er, flytt musen til miniatyrbildet for å vise appen på skrivebordet. Flytt musen vekk fra miniatyrbildet for å sette appen tilbake i minimal tilstand. Når du klikker på det minimerte ikonet, kommer appen tilbake, klar til bruk.

Kanel bruker også Alt + Tab hurtigtast. trykk andre på tastaturet, og trykk deretter på Tab for å bla gjennom de minimerte appene. Hvis du stopper på en app mens du sykler gjennom de minimerte appene, ser det ut et miniatyrbilde som gir deg bedre oversikt over appen. Når du slipper tastene, åpnes appen du stoppet på.


Enkel appplassering

Disse tre populære Linux-skrivebordsmiljøene gjør det enkelt å finne dine åpne apper. Enten du vil gjøre det med et museklikk eller en hurtigtast, disse appene er en enkel handling fra å komme tilbake til jobb.

Legg igjen en kommentar