Hjem > H > Hvor Lever Spissmusene I Norge?

Hvor lever Spissmusene i Norge?

Spissmusa finst over heile Noreg, medan lappspissmusa berre held til i Troms og Finnmark og taigaspissmusa berre lever i og omkring Østerdalen.

Les mer

Hvor lever Vannspissmus?

Vannspissmusa lever i tilknytning til ferskvann; elver, bekker og sjøer, men også små dammer, myr og kanaler. Den kan også påtreffes ganske langt fra vann. Hvor mange forskjellige Spissmusarter er det i Norge? Sju arter med spissmus lever i Norge; hagespissmus (Crocidura suaveolens), krattspissmus (Sorex araneus), dvergspissmus (S. minutus), knøttspissmus (S.

Hvor sover flaggermus om dagen?

Hodet deres er mer tilpasset lyd enn syn, noe som gjør at mange arter kan se litt snodige ut. På dagen gjemmer flaggermusene seg vekk i grotter, i bergsprekker, i hule trær, eller i bygninger og andre skjul. Noen er også ute i det fri, og henger opp ned i trær. Også, hvor mange spissmusarter? Spissmusfamilien omfatter noe sånt som 448 nålevende arter i 25 slekter.

Ta dette i betraktning, er muldvarp pattedyr?

muldvarp

Muldvarpfamilien
Biologisk klassifikasjon:
Rike:Dyreriket
Rekke:Ryggstrengdyr
Klasse:Pattedyr
Også, hvilken mus er minst? Den minste arten er den afrikanske «ørkendvergmusa» Mus indutus, med kroppslengde seks centimeter, halelengde fem centimeter og vekt inntil åtte gram. Pelsfargen hos de fleste arter varierer mellom grå og brun, buken er lysere enn ryggen.

Hvor gammel kan en spissmus bli?

Spissmusfamilien/Levetid Følgelig, hva er verdens minste pattedyr? Pygméspissmusa regnes som verdens minste pattedyr, hva masse angår, og veier kun 1,8 g i snitt.

Hva spiser Pygmespissmus?

Pygméspissmusa er hyperaktiv når den leter etter mat, men kan gå i kortvarig dvale med nedsatte kroppsfunksjoner. Den spiser insekter og smådyr og kan overmanne dyr som er like store som den selv.

By Cathe

Hva spiser Knøttspissmusa? :: Hvor mange buddhister er det i verden 2021?
Nyttige lenker