Hjem > H > Hvor Lenge Kan Man Jobbe I Utlandet?

Hvor lenge kan man jobbe i utlandet?

Arbeid i EØS-land eller Sveits

Du er fremdeles ansatt og får utbetalt lønn fra arbeidsgiveren i Norge i perioden du jobber i utlandet. Du kan ikke bytte arbeidsgiver under oppholdet. Utenlandsoppholdet varer ikke lenger enn 24 måneder.

Les mer

Hvor lenge kan man være i utlandet uten å melde flytting?

Du må melde flytting når du skal oppholde deg i utlandet i minst seks måneder. Skatteetaten avgjør om du skal registreres som utvandret i Folkeregisteret. Hvor lenge kan jeg være i utlandet som pensjonist? Hvis du oppholder deg i utlandet i mer enn 12 måneder, kan du miste medlemskapet ditt i folketrygden. Det finnes unntak, se under. Medlemskap i folketrygden når du har pensjon fra Norge og er bosatt i et annet EØS-land Som pensjonist uten arbeid, er det trygdereglene i bostedslandet som gjelder for deg.

I forhold til dette, hvor lenge kan nordmenn oppholde seg i spania?

Som EU/EØS medlem kan du oppholde deg i Spania i inntil 3 måneder som turist. Skal du være her i mer enn 182 dager må du søke om residencia. Det vil si permanent oppholdstillatelse. Hvor lenge kan man være borte fra Norge? Når du er medlem av folketrygden som bosatt i Norge, kan du oppholde deg i utlandet i inntil 12 måneder i strekk, og fortsatt være medlem av folketrygden. Men dersom du skal oppholde deg i utlandet i mer enn 12 måneder, mister du medlemskapet ditt i folketrygden.

Ta dette i betraktning, kan jeg jobbe i utlandet?

Du kan arbeide i et annet nordisk land uten arbeids- og oppholdstillatelse. Utenfor EØS gjelder egne regler, og du må i utgangspunktet søke om arbeids- og oppholdstillatelse. Deretter, kan man jobbe i to land samtidig? Når man arbeider i flere land samtidig, må man være oppmerksom på en rekke forhold som folkeregistrering, sykeforsikring og skatt. Det er nødvendig å sette seg grundig inn i reglene for folkeregistrering i de aktuelle land, for det er ikke én enkelt regel som gjelder når man arbeider i mer enn ett land.

Kan man jobbe i Spania?

Spanske statsborgere trenger ikke arbeidstillatelse for å få jobb. Statsborgere fra et EU-land trenger heller ikke arbeidstillatelse for å jobbe i Spania. I de fleste tilfeller må annenhver nasjonalitet søke om arbeidstillatelse. Dette kan du gjøre sammen med din nye arbeidsgiver, eller arbeidsformidling. I forhold til dette, er det straffbart å ikke melde flytting til utlandet? Etter folkeregisterloven § 6-1 har man plikt til melde fra til skattekontoret hvis man flytter til en annen kommune. Dette må man gjøre innen åtte dager etter flyttingen. Ifølge den gamle folkeregisterloven kunne man straffes med bøter hvis man ikke meldte fra om flytting.

Du kan også spørre hvilke land har norge trygdeavtaler med?

Nordisk konvensjon om trygd er en egen trygdeavtale mellom Danmark, Finland, Island, Norge og Sverige. Norge har også avtaler med USA, Canada, Australia, India, Storbritannia og Nord-Irland, Bosnia-Herzegovina, Chile, Israel, Montenegro, Serbia, Tyrkia og provinsen Quebec .

By Jewel

Hva kan skje om man ikke melder flytting? :: Kan mus gnage gjennom vegg?
Nyttige lenker