Hjem > H > Hvordan Bytte Valgfag På Ungdomsskolen?

Hvordan bytte valgfag på ungdomsskolen?

Søknad om bytte av valgfag - 2.fremmedspråk/arbeidslivsfag

  1. Når en elev har valgt tilvalgsfag, skal eleven normalt ha faget i hele ungdomsskoletiden.
  2. Foreldrene må skrive en skriftlig søknad om bytte som sendes skolen.
  3. Alle søknader skal behandles av administrasjonen.

Les mer

Hvilke språk lærer man på ungdomsskolen?

Ikke bare engelsk, men også fransk, spansk, tysk, russisk, kinesisk og mange flere! Når du begynner på ungdomsskolen, skal du velge et fremmedspråk eller fordypning i engelsk, norsk, samisk eller matematikk. Mange skoler tilbyr også arbeidslivsfag. I denne brosjyren forklarer vi reglene for fagvalget på ungdomsskolen. Hva vil det si å være tospråklig? Tospråklig. En person som er vokst opp med to førstespråk og som behersker begge språkene like godt, eller en person som i sin hverdag bruker to språk og identifiserer seg med begge, selv om ikke språkbeherskelsen er like god på begge språk.

Hva vil det si å være flerspråklig?

Å være flerspråklig vil si at en behersker og bruker flere språk. Et menneske, et samfunn og et utdanningsystem kan alle være flerspråklige. Kan man ha to morsmål? Man kan ha ett, to eller flere morsmål, ettersom man f. eks. kan ha flere enn ett språk som førstespråk, eller kan identifisere seg selv med mer enn ett språk. Morsmål i noen land kan anses som språket til folks etniske grupper.

Ta dette i betraktning, hvor mange timer har man i vg2 i uka?

På vg3 er det 168 timer norsk pr. år. Det tilsvarer 6 timer norsk i uken på 45 minutter. Også, hvor mange kommer opp i eksamen vg2? Alle elever på vg2 skal opp til en obligatorisk tverrfaglig eksamen i programfag. I tillegg skal omlag 20 % av elevene på vg1 og vg2 trekkes ut til eksamen i ett fag.

Ta dette i betraktning, hvor mange timer norsk i uka?

- Norsk, 10 timer i uken. - Historie, 5 timer i uken. - Naturfag, 3 timer i uken. - Matematikk 2P-Y, 5 timer i uken. Angående dette, hvordan få fritak fra fremmedspråk? Elever på studieforberedende studieprogram som er sterkt rammet av dysleksi eller har spesifikke språkvansker, kan søke Statsforvalteren om dispensasjon (fritak) fra vurdering med karakter i fremmedspråk, dersom individuell tilrettelegging ikke er mulig. Eleven skal ikke være med i eksamenstrekket for fremmedspråk.

Hva er tysk nivå 2?

Tysk nivå II er et fellesfag i studieforberedende utdanningsprogram. Tysk som fremmedspråk kan være både et fellesfag og et programfag i studieforberedende utdanningsprogram fra programområdet for språk, samfunnsfag og økonomi.

By Karita Richeson

Hvordan lage timeglass? :: Hvor lenge har man fremmedspråk på vgs?
Nyttige lenker