Hjem > H > Hvor Lang Garanti På Elektronikk?

Hvor lang garanti på elektronikk?

Klagefristen er to eller fem år

Kor lenge du kan klage, avheng av kor lenge tingen er meint å vare ved vanleg bruk. PC og mobiltelefon er eksempel på varer med fem års klagefrist. Du har to års klagefrist når du kjøper noko frå ein privatperson (kjøpslova).

Les mer

Folk spør også når blir pakker sendt fra komplett?

Frakt og levering

Vi har 1-3 dagers leveringstid forutsatt at varen er på lager. Ordre som legges mellom man - tors innen kl. 12.00 sendes normalt samme dag.
Og et annet spørsmål, hvor lang garanti på bilverksted? Du må alltid klage innen rimelig tid etter at du oppdaget eller burde ha oppdaget mangelen. I tillegg gjelder en absolutt reklamasjonsfrist på 2 år fra oppdraget ble avsluttet. Hvis resultatet av tjenesten er ment å vare vesentlig lenger enn 2 år, er fristen 5 år.

Hva sier kjøpsloven om garanti på produkter?

Du har alltid to års klagefrist (reklamasjonstid) når du kjøper noe av en profesjonell selger. For varer som ved vanlig bruk er ment å vare mye lenger, kan du klage i fem år. Joggesko og barneleker har typisk to års klagefrist, mens møbler og mobiltelefoner har en klagefrist på fem år (forbrukerkjøpsloven). Hvem har ansvar for reklamasjon? Reklamasjon. Dersom det foreligger en mangel ved tingen, må forbrukeren innen rimelig tid etter at han eller hun oppdaget eller burde ha oppdaget den, gi selgeren melding om at han eller hun vil påberope seg mangelen (reklamasjon).

Tilsvarende, hva skal til for å reklamere?

Kjøper kan selv velge om han vil reklamere skriftlig eller muntlig, men av bevismessige hensyn vil det være en fordel å reklamere skriftlig. Dersom kjøperen vil kreve retting av mangelen eller ønsker å heve kjøpet må han gi en spesifisert reklamasjon (erklæring) om dette. Du kan også spørre hva er en leiegaranti? En leiegaranti, også kjent som depositumsgaranti og husleiegaranti, er en garanti som stilles av en tredjepart som et alternativ til depositum ved leie av bolig. Tredjeparten kan være leietakerens arbeidsgiver, et familiemedlem, eller NAV, men mest vanlig er å kjøpe en leiegaranti fra et forsikringsselskap.

Hva må til for å få bankgaranti?

Når trenger du bankgaranti?

  • Du har mye utestående hos annen part.
  • Du er leverandør, og vil være sikker på at du får betalingen for leveransen din.
  • Du skal handle med utlandet. Selv mindre svingninger i valutakursen kan ha innvirkning på kjøpers betalingsevne.
I forhold til dette, hva er å stille garanti? er pålagt å stille en økonomisk garanti overfor byggherren. Garantien skal sikre at forbruker får rettet eventuelle feil og mangler eller ferdigstilt prosjektet, om entreprenøren går konkurs.

Ta dette i betraktning, hva koster bank garanti?

Sikrer at forpliktelser etter levering av varer eller tjenester blir oppfylt i henhold til kontrakt. Garantibeløpet er normalt mellom 5-10 % av kontraktssummen.

By Janeva

Hvordan endre format iMovie? :: Hvordan fungerer garanti?
Nyttige lenker