Hjem > H > Hvor Lenge Skal Elektronikk Vare?

Hvor lenge skal Elektronikk vare?

- Siden de fleste elektroniske varer har en vesentlig lenger levetid enn to år, vil femårsfristen gjelde i de aller fleste tilfeller, såfremt man tar godt vare på produktene, sier kommunikasjonsrådgiver Martin Skaug Halsos, og legger til at Høyesterett tidligere har slått fast at mobiltelefoner har fem års

Les mer

Hvor lenge etter kan man heve kjøpet?

Den absolutte reklamasjonsfristen er siste sjanse for å rette krav mot selgeren av tingen. Etter kjøpsloven er fristen på 2 år, mens forbrukerkjøpsloven har en ytterligere 5 års frist for varer som er ment å vare lenger enn 2 år. For å kunne heve kjøpet, må du reklamere innenfor begge fristene. Hvordan håndtere reklamasjon? Fem råd som sørger for gode rutiner på reklamasjonshåndtering

  1. Behandle reklamasjoner så raskt som mulig og nærmest mulig kunden.
  2. Ta saken på alvor, håndter den positivt – også når du ikke kan gi kunden medhold.
  3. La den som mottar reklamasjonen ha ansvar for å håndtere den og sørge for at kunden følges opp.

Man kan også spørre hvem har ansvar for reklamasjon?

Reklamasjon. Dersom det foreligger en mangel ved tingen, må forbrukeren innen rimelig tid etter at han eller hun oppdaget eller burde ha oppdaget den, gi selgeren melding om at han eller hun vil påberope seg mangelen (reklamasjon). Når utløper garanti bil? Hva er nybilgaranti? Vanligvis angis garantitiden med et antall år/ antall kjørte kilometer, for eksempel fem år/ 100.000 km. Dette betyr at nybilgarantiens varighet er enten fem år eller 100.000 kjørte kilometer, alt ettersom hva som inntrer først.

Derav, hva er vanlig bruktbilgaranti?

En bruktbilgaranti er en forpliktelse den næringsdrivende har påtatt seg overfor deg og den skal deg rettigheter i tillegg til de du har etter loven. Garantien må gi deg utvidete rettigheter for å være en garanti i lovens forstand. Det vil typisk være en lenger klagefrist eller gratis reparasjon for bestemte feil. Så, hva er en bruktbilgaranti? – En bruktbilgaranti er en avtale mellom selger og kjøper, som pålegger selger et ansvar for utvalgte feil og mangler som oppstår eller viser seg innen en gitt frist. Den er ment å gi kjøperen en ekstra trygghet, men i mange tilfeller er tryggheten falsk.

Hva må til for å få bankgaranti?

Når trenger du bankgaranti?

  • Du har mye utestående hos annen part.
  • Du er leverandør, og vil være sikker på at du får betalingen for leveransen din.
  • Du skal handle med utlandet. Selv mindre svingninger i valutakursen kan ha innvirkning på kjøpers betalingsevne.
Så, hva koster bank garanti? Sikrer at forpliktelser etter levering av varer eller tjenester blir oppfylt i henhold til kontrakt. Garantibeløpet er normalt mellom 5-10 % av kontraktssummen.

Hva er en Påkravsgaranti?

Påkravsgaranti («on-demand»)

Ved en påkravsgaranti er garantien formulert slik at garantisten er forpliktet til å utbetale garantibeløpet straks leverandøren krever betaling.

By Inessa

Hva betyr 2 års garanti? :: Kan man bruke AirPods Pro i dusjen?
Nyttige lenker