Hjem > H > Hvor Finner Jeg Drone Sertifikat?

Hvor finner jeg drone sertifikat?

Etter bestått eksamen er kompetansebeviset ditt tilgjengelig på "Min side" på flydrone.no. Ønsker du å fly i A2, kreves ytterligere kompetanse. Nettkurset for A2 finner du også på flydrone.no.

Les mer

Derav, hva koster droneeksamen?

Droneeksamen koster 1.010 kroner, og den kan avlegges på alle veitrafikkstasjoner i hele landet. Man kan også spørre hvor mye koster drone sertifikat? Det er viktig å medbringe gyldig legitimasjon. Her kan du se hvilke typer legitimasjon som aksepteres. Gebyret på 1010 kroner betales kontant eller med bankkort.

Ta dette i betraktning, hva må til for å bli dronepilot?

Dronepiloter som skal fly droner i åpen kategori skal fullføre et obligatorisk A1/A3-nettkurs og bestå en nettbasert eksamen på 40 spørsmål. Både nettkurs og eksamen er tilgjengelig på Luftfartstilsynets droneportal, flydrone.no, og er helt gratis. Også, hvem kan fly droner? De aller fleste vil havne i åpen kategori, som er for lavrisiko-operasjoner. Her trenger man ikke godkjenning fra Luftfartstilsynet, man kan bare registrere seg på flydrone.no og ta kurs og eksamen der og skaffe seg forsikring.

Så, i hvilke tilfeller må en drone i åpen kategori være ansvarsforsikret?

Om forsikring

Alle droner og modellfly, unntatt leketøy, skal være ansvarsforsikret etter det nye regelverket. I Norge er det krav til at alle luftfartøy under 500 kg er ansvarsforsikret for minimum 750 000 SDR (omtrent 9,5 millioner kroner per 12.12.2020).
Du kan også spørre hvor er det ikke lov å fly drone? Det er forbud mot å fly nærmere enn fem kilometer fra lufthavner. Man kan ikke fly over festivaler, militære områder eller sportsarrangementer. Og ikke i nærheten av ulykkessteder. Det er heller ikke lov med droner over de fleste nasjonalparkene.

Så, hvor kan du filme med drone?

5 hovedregler

  • Du skal alltid kunne se dronen og fly den på en hensynsfull måte.
  • Ikke fly nærmere enn 5 km fra lufthavner med mindre annet er avtalt.
  • Ikke fly høyere enn 120 meter over bakken.
  • Ikke fly over festivaler, militære områder eller sportsarrangementer.
  • Ta hensyn til andres privatliv.
Så, hva er dronekurs a2? A2 er en underkategori i åpen kategori som dekker droneflyging med lav risiko. Underklasse A2 åpner opp for flyging «nært folk», og det stilles egne krav til pilotkompetanse, sikkerhetsavstander og droner. Flyging skal skje innenfor sysnsrekkevidde og under 120 m over bakken eller vannet.

Og et annet spørsmål, hvordan skal dronen merkes?

De nye reglene stiller krav til at dronen din merkes med operatørnummer. Operatørnummeret skal være på utsiden av dronen, og være leselig uten hjelpemidler når dronen står på bakken.

By Margarete Nuttall

Hvem har ansvaret for at dronen er forsikret? :: Hvilken butikk tar Vipps?
Nyttige lenker