Hjem > H > Hvem Har Ansvaret For At Dronen Er Forsikret?

Hvem har ansvaret for at dronen er forsikret?

Hvem har ansvaret for at dronen er forsikret? Det er droneoperatøren/dronepiloten som er ansvarlig for at dronen hen opererer er forsikret med ansvarsforsikring. Droneforsikringen står på eieren av dronen, men følger dronen så lenge eieren har registrert dronen og kriteriene om forsikring er fulgt.

Les mer

Hvor mye tjener en Dronepilot?

Allerede nå får dronepiloter 50 dollar i timen eller over 100.000 dollar (cirka 700.000 kroner) i året hos de store selskapene. Selskaper som Facebook og Amazon girer opp sin dronesatsing, sistnevnte sier de ser for seg varelevering med droner. Folk spør også hva er den beste dronen? DJI Mavic 2 Pro er fortsatt den beste toppmodellen du kan kjøpe, av et par viktige årsaker – den har en stor sensor, er en fryd å fly, og det sammenleggbare designet gjør den svært portabel og reisevennlig.

Og et annet spørsmål, kan alle kjøre drone?

Etter 1. januar må alle dronepiloter med en drone med kamera eller tyngre enn 250 gram registrere seg. Tidligere skilte man mellom hobbybruk og de som har en næringsbruk av droner. Fra nyttår av må man også registrere dronen sin selv om man bare flyr for gøy. Du kan også spørre hva gjør en droneoperatør? Vi integrerer droner i din virksomhet

Å utføre droneoperasjoner med lav risiko krever god planlegging. Som kommersiell droneoperatør er du pålagt å opprettholde manualer for opplæring av personell, vedlikehold, flygeplanlegging, sjekklister og prosedyrer.

Så, hva er ro1?

Forskriften er utarbeidet slik at enkle operasjoner med mindre droner skal kunne skje uten godkjenning fra Luftfartstilsynet. Operatører som skal drive virksomhet som faller inn under kategorien RO1 trenger derfor kun å melde fra til Luftfartstilsynet før oppstart om virksomheten. Hva betyr UAS? UAS – Unmanned Aircraft System. RPAS – Remotely Piloted Aircraft System.

Er det lov å fly drone over andres eiendom?

- Utgangspunktet er at det er lov å fly droner, og det er ikke forbudt å fly over en annens eiendom eller filme andres eiendom. Man kan også spørre er det lov å filme andre med drone? Det er altså ikke forbudt å fly drone som lek eller hobby, men det er viktig at du alltid tar hensyn til andre menneskers personvern når du flyr. For eksempel bør du aldri ta bilder, video eller lydopptak av andre mennesker i deres hjem eller i deres hage uten tillatelse fra de som blir avbildet.

Dessuten, kan man skyte ned droner?

Flyoperativ inspektøri Luftfartstilsynet, Bente E. Heggedal, er imidlertid klar på at man ikke bare kan skyte ned eller skade en drone, uansett hvor mye den måtte irritere. — Det vil være selvtekt, og man bør heller gå i dialog, eventuelt kontakte politiet.

By Morrell Beatson

Hvordan få venner app? :: Hvor finner jeg drone sertifikat?
Nyttige lenker