Hjem > H > Hvor Importeres Appelsiner Fra?

Hvor importeres appelsiner fra?

Appelsin er verdens viktigste trefrukt. Gode appelsiner finnes året rundt, men den største sesongen er fra desember til påsketider. Frukten importeres fra blant annet Spania, Egypt, Sør-Afrika og Chile.

Les mer

Er appelsin en frukt?

Appelsin er frukten fra appelsintreet (Citrus sinesis) og er en sitrusfrukt i rutefamilien. Kan man dyrke appelsiner i Norge? Ble dyrket i Norge

Det de fleste derimot ikke er klar over, er at det på 1700-tallet slett ikke var så uvanlig å dyrke appelsiner her i landet. På Melbostad gård på Gran i Oppland var et stort utvalg av frukt, noe som er interessant beskrevet i Christopher Hammers bok "Norsk kogebog" fra 1793(!).

Ta dette i betraktning, hvor mange appelsiner spiser nordmenn?

Vi spiser nesten 3000 tonn appelsiner og 25 millioner Kvikklunsj. Norge er på verdenstoppen i import av appelsiner. I påsken spiser vi dobbelt så mange som ellers i året. Ta dette i betraktning, når høste summerred? Tidligeplene begynner vi å høste 15. august, og noen av de vanligste navnene er Geneva Early, Vista Bella, Julyred og Carroll. Høsteplene plukker vi fra 5. september, og blant dem finner vi Rød prins/kronprins, Discovery og Summerred.

Hvor vokser epler?

I Norge dyrkes epler for salg i de varmeste strøkene på Østlandet, Sørlandet og Vestlandet, i Trøndelag nesten bare til eget bruk og lenger nord bare til eget bruk og bare på enkelte av de varmeste stedene. I Norge dyrkes mange eplesorter. Tilsvarende, hvilken eple er best? Åkerø Åkerø et tradisjonsrikt og lekkert eple og omtales av flere som eplenes Rolls-Royce. Eplet er stort med lysegult fruktkjøtt. Eplet er godt til matlaging, men aller best som spiseeple.

Folk spør også hvilke produkter eksporterer norge mest av?

Halve Norges eksport er råolje og naturgass, mens varer og tjenester ellers står bak omkring 25 % hver. Verdien på Norges eksport av varer og tjenester tilsvarende 1190 mrd i 2013. Av dette var 540 milliarder eksport av råolje og naturgass. Derav, hva importerer vi i norge? Av viktige forbruksvarer importerte vi personbiler for omtrent 51 milliarder kroner, og klær og sko for over 28 milliarder kroner og bærbare PCer og nettbrett for mer enn syv milliarder kroner i 2019.

Så, hvor mye av maten i norge er importert?

Hvorfor gjør vi det? Foto: Morten Risberg. Selvforsyningsgraden vår ligger stabilt på rundt 45 prosent av totalt forbruk.

By Dygal

Hvordan sjekke saldo på Dittgavekort? :: Hvor importerer Norge grønnsaker fra?
Nyttige lenker