Hjem > H > Hvor Hører Svalbard Til?

Hvor hører Svalbard til?

Selv om Svalbard tilhører kongeriket Norge finnes to bosetninger på øygruppen hvor det bor flest russere og ukrainere.

Les mer

Hvor mange grader ligger Longyearbyen?

I Longyearbyen ligger gjennomsnittstemperaturen på 14 minusgrader om vinteren og seks plussgrader om sommeren. Den laveste temperaturen noensinne ble i mars 1986 målt til 46,3 minusgrader. Den høyeste temperaturen som er målt var 21,3 plussgrader i juli 1979. Derav, kor ligger svalbard? Svalbard er et fellesnavn på ishavsøyene som ligger mellom cirka 74° og 81° nordlig breddegrad og 10° og 35° østlig lengdegrad. Øyene utgjør en del av Kongeriket Norge, dekker 61 022 kvadratkilometer og har 2940 innbyggere (2021). Administrasjonssenteret er Longyearbyen.

Hvor mange byer er det på Svalbard?

Longyearbyen er administrasjonssenter for øygruppen. Andre bebyggelser, i tillegg til forskningsstasjoner, er det russiske gruvesamfunnet i Barentsburg, forskningssamfunnet i Ny-Ålesund og bebyggelse i forbindelse med gruvedriften ved Sveagruven. Hele øygruppen administreres av Sysselmesteren på Svalbard. Hvilke lover gjelder på Svalbard? «Norsk privatrett og strafferett og den norske lovgivning om rettspleien gjelder for Svalbard, når ikke annet er fastsatt. Andre lovbestemmelser gjelder ikke for Svalbard, uten når det særskilt er fastsatt.»

Angående dette, hva gjør man på svalbard på sommeren?

Opplev magiske Svalbard – 4 aktiviteter du kan gjøre om sommeren!

  1. Surrealistisk opplevelse med midnattssol.
  2. Besøk Sovjets forlatte gruveby – båt- eller katamaranutflukt til Pyramiden.
  3. Se fantastisk utsikt på hundesledetur.
  4. Padle kajakk i Adventsfjorden.
Dessuten, hvor kaldt kan det bli på svalbard? –7 °C på Bjørnøya til –15 °C eller litt lavere i indre fjordstrøk på Spitsbergen. Det er trolig midler på ca. –20 °C i områdene lengst nordøst; her mangler pålitelige data. Lavest målte minimum er –32 °C på Bjørnøya, og mellom –40 og –45 °C på Spitsbergen, med –46 °C på Svalbard lufthavn, målt først i mars, som rekord.

Har man lov til å dø på Svalbard?

Det er faktisk forbudt å dø i Longyearbyen på Svalbard. Byens kirkegård stoppet å ta i mot nye døde i 1950. Hvorfor? Det ble oppdaget at permafrost forhindrer likene i å nedbrytes, og at den har en tendes til å presse opp igjen alt som graves ned. Hvem eier Barentsburg? Barentsburg var russisk først, så nederlandsk

Nederlenderne investerte mye i anlegget, men i 1926 stoppet virksomheten opp grunnet pengemangel. I 1932 ble Barentsburg kjøpt opp av det sovjetiske selskapet Arktikugol, som ennå i dag driver stedet.

Så, hvem eide svalbard før norge?

Fram til 1925. I 1596 oppdaget frisisk-nederlandske Willem Barentsz øyene, og engelskmannen Henry Hudson så i 1607 muligheter til å utnytte de rike naturressursene. Dette førte til at Jakob I av England i 1613 ønsket å kjøpe Svalbard av Kristian IV og anerkjente dermed samtidig Danmark-Norges overhøyhet.

By Kendall Coghlan

Hvor mye skatt betaler man på Svalbard? :: Hvordan få sprø skorpe?
Nyttige lenker