Hjem > H > Hvor Har Vi Muskler?

Hvor har vi muskler?

I alt har kroppen vår 620 skjelettmuskler som er sterkt varierende i form. De kan variere fra de brede platene i mellomgulvet (musklene som støtterframsiden av bukveggen) til de slanke muskelbuntene i underarmen. Hver eneste muskel har noe vi kaller fasciekapsel.

Les mer

Hvor finner glatt muskulatur?

Vi finner glatt muskulatur spesielt i innvollsorganene, slik som fordøyelseskanalen, urinveiene, luftveiene, blodårene og lymfeårene, de indre kjønnsorganene, i øyet og forbundet til hårene i huden. Følgelig, hva er en muskelfiber? Muskelfiber er betegnelse på tynne, kontraktile elementer med tverrsnitt 10 til 100 mikrometer og lengde opptil 30 centimeter, og som danner enhetene i den tverrstripete skjelettmuskulaturen. Hver muskel kan bestå av flere millioner slike fiber.

Hvor finnes det Tverrstripete Ringmuskler?

Muskelsystemet består av musklene og senene som fester skjelettmusklene til kroppen. – Den spesielle typen tverrstripete muskulatur som vi bare finner i hjertet, hjertemuskulaturen. Hva avgjør hvor sterk en person er? Ulike muskelfibre

Jo større muskelmasse du har, desto større forutsetninger har du for å løfte mye. Nå finnes det også tynne mennesker som er råsterke, og som omtales som senesterke. Det at de er sterke selv om de er tynne kan skyldes at de i større grad klarer å utnytte sine musklers potensial.

Hvilke typer muskler har vi?

Muskelvev deles inn i tre ulike typer:

  • Tverrstripet skjelettmuskulatur.
  • Glatt muskulatur.
  • Hjertemuskulatur.
Hva kalles bindevevet rundt muskelfibrene? Særlig styrketrening fører til at muskelfibrene blir tykkere. Muskelfibrene er samlet i bunter som hver inneholder fra 20-60 fibrer. Rundt hver enkelt muskelfiber, rundt muskelbuntene og rundt hele muskelen ligger det bindevevshinner som går over muskelsenene.

Folk spør også er musklene i hjertet viljestyrte eller ikke?

Glatt muskulatur

Den kan være sammentrukket i lang tid, og er som hjertemuskelvevet ikke festet til skjelettet. Disse muskelcellene er ikke viljestyrt. Det glatte muskelvevet finnes i mange av kroppens organer, og det er med og danner veggen i de hule organene (altså de organene som har hulrom).
Hva er funksjonen til glatt muskulatur? Den glatte muskulaturen er autonom, det vil si at organismen ikke bevisst kan styre den selv, i motsetning til tverrstripet muskulatur. Den glatte muskulaturen styrer de indre organene, og er med på å styre blodstrømmen. Den kalles glatt, fordi den ser glatt ut under mikroskop.

Hvor har vi glatt muskulatur og hvordan påvirkes den av nervesystemet?

Virkningen på glatt muskulatur i åreveggene er noe for seg selv. Det merkes både i huden og i slimhinnene. De autonome nerveimpulsene og stoffene som får årene til å åpne seg, gjør at det kommer mer blod til området. Det skjer for eksempel når du rødmer.

By Jakie Morose

Hva skjer i hjertekamrene? :: Hvor mange utgaver har man av hvert gen?
Nyttige lenker