Hjem > H > Hvor Tett Skal Bringebær Plantes?

Hvor tett skal bringebær plantes?

Bringebær kan plantes i alle typer hagejord, og du planter dem med ca 50 cm avstand til neste plante. Sett en stokk i hver ende av bringebærhekken, strekk ståltråd eller tau i to høyder, 70 cm og 1,5 meter over bakken, og på begge sider av hekken. Da får de lange og tynne stenglene støtte når det blåser.

Les mer

Hvor trives bringebær?

Bringebærplantene trives best i sandholdig jord, og jorden må være godt drenert. Før planting av bringebær tilføres jorden en god organisk gjødsel, deretter gjødsles de med fullgjødsel hver vår, gjerne kombinert med organisk gjødsel eller kompost. Angående dette, hvor dyrkes bringebær?

SorterLandProduksjon 2012
1Russland133 000
2Polen127 055
3USA100 775
4Serbia96 078

Hvordan sprer bringebær seg?

Når du kjøper en bringebærbusk, så utvelg den nøye. Flere typer bringebær danner rotskudd, som er grunnen til at bringebærbusker ofte begynner å spre seg i hagen. I forhold til dette, hvordan tynne bringebær? Når du har klippet ned alle de gamle skuddene helt nede ved bakken, kan du fjerne det vi kaller svake skudd. Dette er tynne og korte skudd, ofte bare halvparten så tykke og lange som de fine skuddene. Svake skudd gir dårlig eller ingen avling, men stjeler lys når bladene kommer.

Også, hvor dyp jord trenger bringebær?

– Bringebær vil gjerne stå i litt sur jord, dvs. lav pH-verdi, så hvis du har en høy pH-verdi (for eksempel leirejord), så kan du blande inn litt barkmull i jorden. Ikke plant bringebærene for dypt, plasser dem på samme nivå med jorda som i potten. Du kan også spørre hvordan klippe ned bringebærbusk? Bringebær og bjørnebær

Når bærene er innhøstes skal de greinene som har båret frukt skjæres ned til grunnen, mens de nye skuddene skal få stå. Disse skal bære frukt neste sommer. Denne typen bringebær tåler dårlig å få beskåret årets skudd, og dette bør ikke gjøres med mindre de står for tett.

Hvordan få mye bringebær?

Tilfør gjødsel om våren og midt i juni. Mengde må avpassast til veksten. Når plantene veks kraftig, treng dei lite gjødsel. Sorten 'Glen Ample' får lett bringebærbladmidd som syner seg som lyse, gule felt på blada. Og et annet spørsmål, når kan man flytte bringebær? Som sagt et høsten beste tid å flytte på, men tidlig vår som nå i april fungerer også utmerket. Den verste tiden å flytte dem på er når de er i full vekst og har mye bladverk. Når vi graver opp en gammel busk vil det alltid kuttes en god del røtter.

Er det bra å spise bringebær?

Bringebær er en kilde til vitamin C og har i tillegg et høyt innhold av kostfiber. Vitamin C styrker immunsystemet og øker opptaket av jern fra andre matvarer, mens kostfiber er gunstig for fordøyelsen.

By Berwick Tietje

Hvilken jord skal bringebær ha? :: Hva skal man skrive på poststed?
Nyttige lenker