Hjem > H > Hvilken Jord Skal Bringebær Ha?

Hvilken jord skal bringebær ha?

Bringebær er, saman med bjørnebær, den mest næringskrevjande av alle bærslaga våre. Det blir generelt frårådd å dyrke bær på skarp sandjord, på stiv leirjord og på myr. Det beste er ei veldrenert, moldhaldig jord med pH i området 5,5-6,0. Bringebær har eit meir avgrensa dyrkingsområde enn solbær og jordbær.

Les mer

Dessuten, hvor finner man villbringebær?

Innledning: Villbringebær er lettest å finne på hogstfelt som er 3- 10 år gamle. Planten er regnet for å være en busk, men den har en litt underlig form. Busken består kun av skudd som er et eller to år gamle. Dessuten, er bringebær flerårig? Bringebærplanta har skudd som lever i to år, men har et flerårig rotsystem.

I forhold til dette, skal bringebær ha gjødsel?

Riktig gjødsling er selvsagt viktig for et godt resultat. Bringebær er relativt næringskrevende da det skal produseres mye plantemasse til skuddene som skal bære frukt neste år, samtidig som årets avling skal bæres fram. Det er aktuelt å bruke ulike gjødslingsteknikker i bringebær. Hvordan plante bringebær stiklinger? Stiklingen skal være 15–20 cm lang. Du kan gjerne la stiklingen ligge et døgn i kjøleskapet før du planter den ut – da kickstartes vokseprosessen når den kommer i jorda. Stiklingen skal plantes to tredjedeler ned i jorda, slik at 2–3 knopper stikker opp. STIKLINGEN kan plantes rett i jorda fra mai og ut sommermånedene.

Du kan også spørre når kan man beskjære bringebær?

Mens de fleste bærbusker og frukttrær skal beskjæres tidlig om våren, skal bringebærbuskene beskjæres rett etter at du er ferdig med å høste dem. Ta dette i betraktning, når skal bringebærbusker beskjæres? Kraftig vekst. Bjørnebærbuskene har kraftig vekst, og kan vokse 6-10 meter per år hvis de ikke beskjæres. Beskjæring kan gjøres både høst og tidlig på våren, bare 4-6 skudd per plante skal stå igjen. For å få til gode arbeidsforhold ved høsting bør ikke buskene være høyere enn 1-2 meter.

Når skal man klippe bærbusker?

Februar og mars er en fin tid for å beskjære bærbusker. Da hviler busken. Start med å fjerne tørre, syke og sprukne greiner, greiner som ligger mot bakken og svake skudd. Tenk at greinene som står igjen skal få mye lys og luft. Derav, hvordan plante blåbær busker? — Sørg for at du planter i en jord som er egnet til blåbær, det vil si at den er sur nok og at den har nok organisk materiale i seg, sier han. Vokseplassen bør ligge i sol eller halvskygge, og jorden bør være veldrenert. Christensen råder hagedyrkere til å plante blåbær i rododendronjord, som er sur.

Du kan også spørre når plantes bærbusker?

Bærbusker kan plantes i hele vekstsesongen. De er enkle å plante og krever lite stell, men de trenger mye vann særlig i perioden etter planting og i tørkeperioder. Planting om høsten fra august til oktober krever mindre vanning fordi det er vanligvis mer regn.

By Dorelle Theam

Hvor langt opp på veggen skal TV henge? :: Hvor tett skal bringebær plantes?
Nyttige lenker