Hjem > H > Hvor Gammel Er Man Når Man Går På College?

Hvor gammel er man når man går på college?

Den vanligste alderen i USA å starte på college er 18 år. College er valgfritt og kan sammenlignes litt med det å gå på universitet her i Norge. Hvis du har lyst til å studere i USA når du er ferdig på VGS kan du begynne på college da, istedenfor å for eksempel ta utdanning her i Norge.

Les mer

Hva er forskjellen på high school og college?

USA. I USA er college en høyere utdanningsinstitusjon som bygger på high school, og som gjennom fireårige studier fører frem til en bachelorgrad. Det toårige junior college gir yrkesforberedende utdanning og drives av de lokale skolemyndighetene. Deretter, er college og university det samme? I USA er college en utdanningsinstitusjon som er forberedende for universitetsstudier, men generelt brukes «college» og «university» om hverandre her. I øvrige engelsktalende land er college en underavdeling av et universitet.

Hvordan er utdanningen i USA?

Majoriteten av delstatene har obligatorisk skolegang til 16 år. Alle barn i USA har tilgang til gratis offentlig skole, samtidig som utdanning tilbys på private og hjemmeskoler mot betaling av skolepenger. 98 prosent av 7 til 13-åringer innrulleres på grunnskolen. Hvor gammel er du når du går på high school? High school er en engelsk betegnelse for en institusjon som underviser barn mellom 12–13 og 17–18 år. I USA er high school er delt i junior high school og senior high school.

Hvor dyrt er college i USA?

Amerikanske colleges og universiteter koster alt fra 5000 dollar til 70 000 dollar per akademisk år. Det er ofte stor forskjell mellom offentlig universiteter og private universiteter hvor offentlig er ofest mer rimelig. Så, er videregående skole high school? I USA kalles VGS for "high school" og den er normalt treårig. Årene kalles tenth grade, eleventh grade og twelfth grade. Noen high schools er fireårige, og har også ninth grade.

Hvilken klasse er freshman?

Freshman year (niende klasse) må man ha fysikk, sophomore year (tiende klasse) må man ha kjemi, og junior year (ellevte klasse) må man ha biologi. Hva heter skolene i USA? Elementary School: Kindergarten (KG)+ 1-5 grade (tilsvarer barneskolen) Junior High: (også kalt Middle) School: 6 – 8 grade (ungdomsskolen) High School: 9 – 12 grade (videregående skole)

Hva er høyskole i USA?

Forskjellen mellom høyskole og universitet i USA er at en høyskoleutdanning vanligvis er fra ett til to år og er som universitetsstudier. Etter to år på college, flytter amerikanske studenter vanligvis til et universitet hvor de avslutter utdannelsen og fullfører graden.

By Kumar

Hva er undergraduate på norsk? :: Hvor mye tjener Fantorangen?
Nyttige lenker