Hjem > H > Hvor Kommer Grønne Epler Fra?

Hvor kommer grønne epler fra?

Eplet med det pussige navnet ble funnet som en mutasjon i hagen til en bestemor Smith i Australia og har derfra blitt spredd over store deler av verden. Sorten er verdens mest populære grønne eple og har sprøtt, hvitt fruktkjøtt med syrlig aroma. God holdbarhet.

Les mer

Hvor gammelt blir et epletre?

Vi snakker med andre ord om cirka 30 år uten beskjæring. For å få treet tilbake til «god gammel form», må vi derfor beregne å bruke litt tid. En gradvis beskjæring over tre år anbefales. Årsaken til at ikke alt kan beskjæres på en gang, er at da vil treet rett og slett få skikkelig sjokk. Tilsvarende, hvilken eple er best? Åkerø Åkerø et tradisjonsrikt og lekkert eple og omtales av flere som eplenes Rolls-Royce. Eplet er stort med lysegult fruktkjøtt. Eplet er godt til matlaging, men aller best som spiseeple.

Hvor kommer Pink Lady epler fra?

Pink lady er en av de nye sortene tofarget eple. Den har klare røde striper på gul bakgrunn og dette gir eplet et skinnende utseende. Smaken er svært søt og samtidig aromatisk. Sorten er utviklet i Australia. Dessuten, hvor mye koster et eple?

Chilipepper rød 50 g50 g13,33 *
Crispi-salat 1 stk1 stk24,90
Druer, grønne 500 g500 g21,00
Epler 1 kg1 kg9,90
Fennikel 250 g250 g9,97 *

Skal man tynne eplekart?

- Tynning bidrar til at treet ikke blir belastet for mye og vi unngår ”vekselbæring”, dvs. bæring annethvert år . Vi starter gjerne å håndtynne eplekart rundt Sankthans og er ferdig omtrent 4 uker senere. Storfrukta sorter som Aroma og Gravenstein er lettere å tynne før karten blir større enn 35 mm. Man kan også spørre hvordan stelle et epletre? Støtte og stell

Plasseringen av epletreet bør ikke overlates til tilfeldighetene. Treet elsker sol og varme, og bør derfor plantes på sørsiden. Det kan gjerne settes inntil en vegg hvor det får det lunt og godt og kanskje også får litt ly for regnet.

Når på året kan man pode?

For å lykkes med podingen må arbeidet utføres på riktig tidspunkt så den nye planten får mulighet til å vokse sammen og gro raskest mulig etter podingen. Du kan pode fra januar til slutten av mars før sevjen begynner å gå. Unngå poding når det regner. Okulering kan uføres fra midten av juli til midten av august. Man kan også spørre hvorfor pode epletrær? Poding blir brukt i formering av frukttrær, roser, syriner, og vinstokker. Poding brukt brukt i sortsvalg av arter med spesielle egenskaper, til regulering av størrelse på frukttrær, eller for å oppformere sorter som er utsatt for rotpatogener for eksempel rotlus på vinstokker.

Folk spør også hvor lang avstand mellom epletrær?

Epletrær er blitt mer og mer populære å bruke som «hekk». Man planter trærne med 2-3m avstand på rekke og vil bli en åpen hekk med epler. Man kan holde trærne i den høyden man måtte ønske. Her kan man mikse flere sorter sammen.

By Willner Prence

Hvem er snekkerne i eventyrlig oppussing? :: Kan man så Eplefrø?
Nyttige lenker