Hjem > H > Hvor Finner Jeg Blodtypen Min Helsenorge?

Hvor finner jeg blodtypen min Helsenorge?

Leter du etter blodtypen din? Du finner dessverre ikke informasjon om hvilken blodtype du har på Helsenorge. Hvis det er behov for å vite blodtypen din, for eksempel ved blodoverføring eller graviditet, vil helsepersonell alltid ta en test.

Les mer

Og et annet spørsmål, hvor finner man helseopplysninger om seg selv?

Du får tilgang via helsenorge.no. Husk at pasientjournalen er laget for å gi informasjon til helsepersonell og ikke først og fremst for å være forståelig for menigmann. Du kan reservere deg mot å ha en kjernejournal, mens en pasientjournal vil du alltid ha dersom du for eksempel har vært til behandling ved et sykehus. Kan man finne blodprøvesvar på nett? Fürst Pasient er en tjeneste vi har utviklet for å gi deg som pasient oversikt over, og resultatet av, de analysene vårt laboratorium har utført for deg. Ved bruk av sikker pålogging (ID-porten) får du tilgang til din egen side hvor du kan se alle dine biokjemiske og mikrobiologiske prøvesvar som er undersøkt ved Dr.

Tilsvarende, hvordan få ut journal fra sykehus?

For å få kopi av dine journaldokumenter på papir må du kontakte sykehuset der du var pasient og be om at de sender deg en kopi av journalen i posten. Det kan hende du må betale et gebyr. Du kan også spørre hva er den mest sjeldne blodtypen? Hele 85 prosent av den norske befolkningen er Rhesus positiv, 15 prosent er negative. Blodtype A+ er derfor den vanligste og den sjeldneste er AB-.

Hvor finner man blodprøvesvar?

Du får digital tilgang via helsenorge.no. Der får du også tilgang til en annen tjeneste, som kalles kjernejournal. Kjernejournalen samler viktige opplysninger om deg og gjør dem tilgjengelig både for deg og for helsepersonell i hele landet. Hvordan få tilgang til egen journal? Ved å logge inn i tjenesten Pasientjournal på Helsenorge vil du få tilgang til pasientjournalen din fra noen sykehus. Pasientjournalen din vil kun vises når du har logget deg inn. Du må være over 16 år for å få tilgang til pasientjournalen din på Helsenorge.

Hvor finner jeg min kjernejournal?

Ja, ved å logge seg på helsenorge.no (via Min helse) har pasienten tilgang til en logg som viser ved hvilken virksomhet kjernejournalen er blitt åpnet, av hvem og når. I forhold til dette, hvordan få tilgang til kjernejournal? Det er bare du som får tilgang til din kjernejournal via helsenorge.no. Du må identifisere deg på høyeste sikkerhetsnivå. Bare helsepersonell som behandler deg, kan logge inn i kjernejournalen din fra sitt journalsystem.

Du kan også spørre hvor lang tid før jeg kan se mine blodprøver?

Det er ulikt hvor lang tid det tar å analysere blodprøvene. Mens noen prøvesvar vil være ferdig etter noen minutter, vil andre bli besvart etter få timer, senere samme dag eller neste dag. For enkelte prøvesvar kan det ta dager før svarene foreligger.

By Colner Nyreen

Hva er PasientPost? :: Hvordan dele flere bilder på Facebook?
Nyttige lenker