Hjem > H > Hvor Lang Er Halen Til En Skogmus?

Hvor lang er halen til en skogmus?

Snuten er spiss med lange værhår. Kroppslengde inntil 13 cm, hale 14 cm og vekt 45 (65) g.

Les mer

Hvilke mus finnes i Norge?

I Norge finnes kun artene storskogmus, småskogmus, husmus, dvergmus og brunrotte. Tidligere regnet man også med svartrotte, men denne arten ble trolig utryddet i Norge for omkring 100 år siden eller så. Hvor lever spissmus i Norge? Spissmusa finst over heile Noreg, medan lappspissmusa berre held til i Troms og Finnmark og taigaspissmusa berre lever i og omkring Østerdalen.

Hva kan en mus spise?

Planter – Både mus og rotter spiser alt fra gress til planter. Korn og frø – de spiser gjerne fra blomsterbedet ditt eller finner bakeskapet på kjøkkenet for ubeskyttet bakeingredienser. Frukt og bær – det sies at dette er den beste maten mus og rotter kan få. Busker og trær med bær kan derfor være skikkelige magneter. Hvorfor har hunden hale? Enkelte arter har tykk hale hvor de lagrer fett.

Hva er det mus ikke liker?

Insekter som edderkopper, mygg, biller og mus hater lukten av peppermynte. Plasserer peppermynteplanter rundt i huset, og plagene holder seg utendørs! Kan mus bite? Mus og rotter er vanligvis snille dyr som er lett å håndtere. De kan bite dersom de blir stresset eller redd. Risikoen for dette er vanligvis større med mus enn med rotter.

Dessuten, hvor lang tid tar det før ei mus dør?

Varierer en del. Men regn med at det tar noen uker. Det kan variere med årstidene og vind/solforhold osv, samt om det er rotte, mus eller fugl. Følgelig, hvor lenge overlever musepest? 2–6 uker.

Deretter, kan musepest smitte mellom mennesker?

Det er usikkert hvordan smitten blir overført til mennesker, sannsynligvis skjer smitteoverføring ved inhalasjon av aerosoler med virus fra inntørkete ekskrementer fra gnagere. Smitteoverføring skjer også gjennom forurenset drikkevann fra brønn eller bekk. Tilstanden smitter ikke fra person til person.

By Lunnete Narez

Kan rotter gnage i betong? :: Er Mus nattdyr?
Nyttige lenker