Hjem > E > Er Mus Nattdyr?

Er Mus nattdyr?

Ser du mus eller rotter på dagtid, er det tegn på et stort angrep. – De er nattdyr, og holder seg helst skjult.

Les mer

Derav, hvor gjemmer mus seg?

– Når temperaturen synker ute, vil gnagere prøve å trekke inn for å finne et varmt sted for vinteren. Mens mus gjerne gjemmer seg i vegger eller på loftet, finner rotter som oftest skjulesteder i kjelleren. Du kan også spørre hvor bor skogmus om vinteren? Skogmus går ikke i dvale om vinteren, men trekker gjerne inn i hus. Stor skogmus foretrekker husets øvre deler, mens Liten skogmus foretrekker de nedre delene av huset.

Hvor bor skogmus?

De yngler ikke innendørs, men de kan allikevel gjøre stor skade ved å gnage på ting samt grise til med ekskrementer og urin. Småskogmus (Apodemus sylvaticus), tidligere kalt liten skogmus, lever i de lavereliggende skogområdene i Sør-Norge og langs kysten oppover vestlandet. Den finnes ikke i høyfjellet. Og et annet spørsmål, er mus i huset farlig? De kan spre en rekke sykdommer. De kan blant annet spre salmonella og tarmbakterier. Derfor bør du også være forsiktig når du skal feie opp muselort, ettersom du kan bli syk av å innånde bakterier som gjør det syk. Hvis de dør inne i huskonstruksjonen kan det også resultere i vond lukt.

Ta dette i betraktning, er muselort farlig?

Musepestsmitten kan overføres til mennesker ved at vi puster inn virus fra inntørket muselort. Vanlige symptomer er vondt i hodet, ryggen, magen og halsen, kvalme og oppkast. – Infeksjonen kan også slå seg på nyrene og gi akutt nyresvikt, sier seniorforsker Arnulf Soleng ved Folkehelseinstituttet. Og et annet spørsmål, hvordan finne ut hvordan mus kommer inn? – Det vanligste stedet musene kommer seg inn er under eller mellom kledningen på huset. Ved å bruke et speil kan man enkelt se om det er hull eller glipper innunder panelet på husveggen.

Ta dette i betraktning, hvordan fange mus innendørs?

Mus frykter åpne områder uten skjulesteder, og beveger seg mest langs veggen og i mørke områder hvor den kan bruke værhårene sine for å navigere. Plasser derfor fella langs veggen der musa beveger seg. Åpningen til en felle bør være inn mot veggen, slik at musa blir trigget til å utforske den i stedet for å gå rundt. Folk spør også hvordan skremme vekk mus? En av de kommersielle alternativene for fjerning av rotter og mus i hjemmet er bruk av ultralyd, en elektronisk enhet som kobles i stikkontakten for å skremme bort gnagerne. Kontinuerlig ultralydutslipp forårsaker i teorien irritasjon for gnagerne, som gjør at de ikke vil oppholde seg i området der lyden er.

Hvor lang er halen til en stor skogmus?

Den har lang hale, og store øyne. Den kan bli 10-12 cm lang, i tillegg til den 10-13 cm lange halen, og veier ca. 50 gram. Forskjellen på storskogmus og småskogmus er bare størrelsen, halelengden, og en lys halsflekk.

By Taam Dreese

Hvor lang er halen til en skogmus? :: Hvor snakker de nordsamisk?
Nyttige lenker